Vrei un nou iPhone? De ce ar trebui să aștepți iPhone 13 (2021)

Data: 5/06/2020 | Autor: .

Noua generație de telefoane iPhone 12,  pe care Apple urmează să o prezinte în toamnă, va aduce un nou ecran, ProMotion, de 120 Hz, fapt care îi va oferi un plus la capitolul luminozitate, contrast și afișarea imaginilor dinamice, o facilitate excelentă mai ales în zona de gaming. Dincolo de cele patru noi telefoane din seria iPhone 12, primele cu 5G, pe internet au apărut și primele randări cu modelul din 2021, iPhone 13.

Cele patru modele iPhone 12 vor avea afișaje OLED, suport 5G și un procesor mai rapid. S-ar putea să vedem și o serie de schimbări de design destul de notabile, de la o crestătură mai mică în partea de sus a afișajului la un cadru metalic similar cu cel al iPhone 4.

Altfel spus, o revizuire majoră de design va fi amânată pentru 2021, an în care se speră într-o revenire ecomică la nivel mondial și în care un telefon mai scump, iPhone 13, s-ar putea să își găsească clienți mai repede.

Blogul japonez Mac Otakara a publicat o serie de imagini și videoclipuri cu o machetă 3D a telefonului de anul viitor. Citând surse Alibaba, modelul din videoclip se dorește a fi iPhone 13.

Cea mai evidentă diferență între acest model și iPhone 12 o reprezintă dispariția găurii din partea de sus a afișajului. Acest fapt arată că este posibil ca iPhone 13 să fie primul telefon cu un senzor și o cameră amplasate sub display.

Mac Otakara relatează, de asemenea, că Apple ar putea include un senzor foto aflat în partea de jos a ecranului, fără însă să ofere mai multe amănunte. Prototipul iPhone 13 are un ecran de 5,5 inchi, Super Retina XDR, cu rezoluție QHD.

Pe parte din spate, iese în evidență modulul de camere, cu cinci senzori. Ar putea fi vorba de patru camere și un scanner LiDAR.

În cele din urmă, ceea ce pare a fi un port USB-C a înlocuit conectorul Lightning din partea de jos a iPhone 13.

Mac Otakara spune că acesta este doar unul dintre prototipurile existente în prezent, și că rămâne de văzut dacă acesta va deveni realitate. Cert este că Apple are nevoie de un nou layout și noi facilități pe telefoanele sale în condițiile în care concurența este tot mai acerbă. Companii precum Samsung, Huawei,  Oppo, Sony, LG au lansat în ultima vreme telefoane care depășesc din punct de vedere tehnologic specificațiile telefoanelor Apple.

Totul despre noul iPhone 12. Va oferi o facilitate spectaculoasă