Xbox Series X va include mii de jocuri compatibile

Data: 1/06/2020 | Autor: .

Microsoft anunță că noua consolă de gaming Xbox Series X va fi compatibilă cu câteva mii de jocuri, de la jocurile clasice la cele mai noi producții, precum  Halo: Infinite și Senua’s Saga: Hellblade II.

Într-o nouă postare pe blogul Xbox Wire , Jason Ronald, directorul de programe pentru Xbox Series X, a vorbit despre funcția de compatibilitate a consolei. „Am efectuat deja peste 100.000 de ore de testare a jocurilor pe noua consolă și sunt mii de jocuri care pot fi rulate pe Xbox Series X”, a spus Ronald.

„Mulți dintre membri echipei Team Xbox joacă zilnic pe Xbox Series X. Până la lansarea consolei, echipa va petrece peste 200.000 de ore asigurându-se că numărul jocurilor compatibile va fi unul fără precedent”, a precizat Ronald. „Toate titlurile rulează la performanțele maxime pentru care au fost proiectate inițial, beneficiind  de un boost atât pe viteza de rulare cât mai ales în zona de grafică”

Ronald a mai menționat că funcția de reluare rapidă a jocurilor, ce va fi lansată împreună cu Xbox Series X, va fi compatibilă și cu titlurile mai vechi. Practic, în numai 2 secunde, jucătorii vor putea relua sesiunea de gaming din momentul în care deschid consola.

SPECIFICAȚIILE LUI XBOX SERIES X

Noua consolă de gaming Xbox Series X va include un procesor AMD Zen 2 cu 8 nuclee, tactat la 3.8GHz, care va lucra împreună cu 16GB de memorie RAM GDDR6. 10 GB vor rula la o viteză de 560GB/s pentru jocurile mai puternice, iar ceilalți 6 GB la o viteză de 336GB/s pentru situaţii mai puţin ”solicitante”.

 

Microsoft a confirmat prezența procesorului grafic de 12 teraflopi, cu o capacitate de procesare video dublă față de cea existentă pe Xbox One X și de opt ori mai puternică decât Xbox One-ul original. Procesorul grafic va rula la 1.825 de GHz, şi vine cu 52 de unităţi de calcul (pentru referinţă, un RX 5700 XT are 40 de unităţi).

Cu noul hardware, consola Xbox Series X va rula jocuri în 4K la 60 de cadre pe secundă și va oferi şi suport pentru 120FPS, ambele cu ray tracing.

Xbox Series X vs. PlayStation 5. Care consolă va fi mai bună?

„Xbox Series X oferă o evoluție fără precedent în procesarea și puterea grafică, fapt care va oferi o experiență de gaming superioară, cu jocuri mai sofisticate și o experiență imersivă fără precedent în lumea consolelor de jocuri”, susține șeful Xbox, Phil Spencer .

Microsoft a dezvoltat un parteneriat cu forumul HDMI și producătorii de televizoare pentru a activa modul Auto Low Latency (ALLM) și rata de actualizare variabilă (VRR) din seria X, ca parte a suportului său HDMI 2.1. Acest lucru ar trebui să reducă întârzierea de redare a frame-urilor și să elimine orice tip de întârziere în redarea jocurilor pe televizoarele de ultimă generație.

Xbox Series X va avea un spațiu de stocare de 1 TB SSD NVMe, construit pe noua arhitectură Velocity. SSD-ul a fost construit special pentru această consolă și este atât de rapid încât, prin funcția de
Quick Resume, va permite jucătorilor să treacă de la un joc la altul în doar câteva secunde.

Consola va include și un card extern de 1TB, la fel de rapid ca si SSD-ul. La capitolul periferice, Xbox Series X va prezenta și un port USB 3.2.

Suita hardware cu adevărat spectaculoasă va fi acompaniată de un sistem de răcire cu vapori şi un ventilator uriaş, cu un mecanism de tip ”fail safe”, care să asigure că noua consolă poate fi răcită chiar şi dacă pui un obiect peste fantele de deasupra.

Halo: Infinite și Senua’s Saga: Hellblade II sunt două dintre jocurile care vor debuta împreună cu noua consolă, în iarna acestui an.

Cât va costa noua consolă de jocuri, aflați din materialul de mai jos.

Noua consolă Xbox Series X, mai ieftină decât Playstation 5

Sony Playstation 5, gata de lansare. Toate specificațiile, dezvăluite