10 sfaturi despre cum să mănânci ca să nu te îngrași

Data: 17/04/2021 | Autor: .

10 sfaturi despre cum să mănânci ca să nu te îngrași

Cum să mănânci ca să nu te îngrași? O întrebare cu adevărat existențială! Ne este aproape imposibil să rezistăm tentaţiilor culinare. Indiferent de cât şi cum mâncăm, atunci când vedem un produs apetisant, cu greu ne abţinem să nu gustăm. Cercetătorii au găsit motivul pentru care nu putem să rezistăm tentaţiei.

Ai mâncat o friptură bună, un preparat excelent la cuptor, cine ştie ce minunăţie culinară şi simţi că nu mai poţi să înghiţi nimic. Iar când apare o prăjitură, ceva dulce, nu te poţi abţine să nu guşti măcar o linguriţă. Există o explicaţie ştiinţifică pentru acest comportament culinar.

Potrivit cercetătorilor britanici, de vină pentru pofta incontrolabilă este aşa-numitul senzor specific de saţietate (SSS), care influenţează percepţia creierului privind starea de satisfacţie culinară.

Cum sa faci un burger de calitate. Un tutorial National Geographic

Un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate arată că senzorul SSS influenţează nu numai percepţia legată de dulciuri. SSS implică orice tentaţie culinară care, la un moment dat, ne face cu ochiul.

Potrivit experţilor, indiferent de varietatea produselor alimentare, la un moment dat ne săturăm de ele, iar creierul îşi manifestă „nemulţumirea” prin activarea acestui senzor.

Cum să mănânci ca să nu te îngrași?

Nu ar exista nicio regulă privind obiceiurile de consum. „Se poate întâmpla, de exemplu, să te saturi de îngheţată şi să simţi nevoia unei fripturi. Asta pentru că creierul are nevoie tot timpul de stimuli, indiferent că vorbim de gust, textură, miros, culoare etc”, au explicat experţii.

„Dacă vreţi să rezistaţi influenţei SSS, încercaţi să mâncaţi produse cât mai variate, în cantităţi mici. Creierul va fi satisfăcut, iar dvs. veţi putea preîntâmpina îngrăşarea”, au declarat aceştia.

Comanzi mâncare prin curier? Cum eviți să te contaminezi cu coronavirus

Cum să intri rapid în formă. Patru sfaturi esenţiale

Cum să intri rapid în formă. Patru sfaturi esenţiale