Comanzi mâncare prin curier? Cum eviți să te contaminezi cu coronavirus

Data: 27/03/2020 | Autor: .

Comanzi mâncare prin curier? Cum eviți să te contaminezi cu coronavirus

Într-o perioadă în care suntem obligați să stăm în casă, pentru a evita contaminarea cu coronavirus, dacă nu ai talent în bucătărie sau dacă îți este poftă de ceva anume, soluția o reprezintă serviciile de livrare prin curieri. Există vreun pericol să te contaminezi cu coronavirusul COVID-19 atunci când comanzi mâncare prin curieri, de la food delivery?

Potrivit expertului în siguranță alimentară Ben Chapman, riscurile nu trebuie ignorate. Într-un interviu pentru Serious Eats , acesta a declarat că este puțin probabil ca un lucrător alimentar să tușească sau să strănute pe mâncare, dar riscul există.

Noul coronavirus este un virus respirator și astfel se reproduce de-a lungul tractului respirator. Dacă mușcați dintr-un hamburger contaminat, coronavirusul va ajunge rapid pe tractul digestiv.

,,În procesul de fabricare, ambalare și expediere a alimentelor, cel mai probabil încărcătura virală va fi disipată de mai multe ori. Asta dacă luăm în calcul că angajații poartă măști și mănuși de protecție, iar ambajele sunt sigilate’’, a declarat expertul.

Cum să te speli corect pe mâini pentru a te proteja împotriva coronavirusului

Pentru a evita orice șansă ca temutul coronavirus să vă ajungă, totuși, în farfurie sau pe mâini, există câteva sfaturi esențiale::

1.Atunci când primiți mâncarea de la curier, transferați-o din ambalajul în care a venit într-un recipient sau vas curat și spălați-vă pe mâini.

2.Folosiți numai tacâmuri igienizate. Asta înseamnă că trebuie spălate bine, cu apă caldă.

3.Studiile sugerează că încălzirea alimentelor la minim 65 de grade Celsius, timp de cel puțin 3 minute, este suficientă pentru a ucide coronavirusul.

4. După masă, spălați-vă pe mâini timp de minim 20 de secunde, cu săpun.

Și mai e un sfat pe care vi-l dăm. Evitați să cumpărați mâncare de pe site-uri obscure, de la restaurante care vă propun un preț ridicol de mic. S-ar putea să nu respecte toate regulile și vă puteți îmbolnăvi nu doar cu coronavirus. O toxiinfecție alimentară poate oricând să apară.

Pot primi coronavirusul prin pachetul de la curier? Ce spun experții

Cum să îți cureți eficient telefonul. Măsură de protecție împotriva coronavirusului COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.