5 povești fascinante și misterioase din Triunghiul Bermudelor

Data: 23/01/2023 | Autor: .
5 povești fascinante și misterioase din Triunghiul Bermudelor

5 povești fascinante și misterioase din Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor, cunoscut și sub numele de Triunghiul Diavolului, este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe această planetă. Situată în largul coastei de sud-est a SUA, în Oceanul Atlantic, între Bermude, Florida și Puerto Rico, regiunea a devenit centrul unor mistere nerezolvate.

Acoperind o suprafață de 440.000 de mile de mare, Triunghiul Bermudelor face parte dintr-o rută maritimă foarte aglomerată, fiind traversată zilnic de mai multe nave care se îndreaptă spre America, Europa și Caraibe.

De-a lungul secolelor, multe nave și avioane au dispărut în mod misterios în această regiune.

De asemenea, acest Triunghi al Diavolului a fost acuzat de dispariția a mii de oameni în ultimele decenii.

 

Istoria Triunghiului Bermudelor

Termenul „Triunghiul Bermudelor” a fost folosit pentru prima dată de Vincent Gaddis în 1964, în articolul său publicat în revista Argosy.

Poveștile legate de triunghiul Bermudelor încep în timpul lui Cristofor Columb, care ar fi văzut o flacără de foc prăbușindu-se în mare, în triunghi, în timpul primei sale călătorii spre Lumea Nouă.

Cu toate acestea, comportamentul misterios al regiunii a intrat în atenția publicului abia în secolul XX, când nava de marfă a Marinei, USS Cyclops, cu peste 300 de persoane la bord, a dispărut în acest loc.

Cel mai recent incident din regiune este dispariția unui mic avion bimotor în luna mai a acestui an.

Cu patru persoane la bord, avionul a dispărut brusc de pe radar în timp ce zbura din Puerto Rico spre Florida, iar resturile avionului dispărut au fost găsite ulterior.

Incidentul recent în care a fost implicată o navă a fost scufundarea unei nave de marfă în Triunghiul Bermudelor în timpul unui uragan mortal în octombrie 2015.

Pe măsură ce accidentele, adesea misterioase, continuă să aibă loc în regiunea Triunghiului Bermudelor, mulți au oferit o serie de explicații pentru misterul din spatele lor.

Misterele din Triunghiul Bermudelor

Rolul activităților paranormale și prezența extratereștrilor au fost puternic sugerate de cei care cred că se întâmplă ceva ciudat, în timp ce mulți cu vederi științifice au contestat acest argument, oferind explicații raționale pentru acest fenomen.

Dintre cele câteva explicații științifice propuse, cea mai populară este teoria interferențelor electromagnetice care cauzează probleme cu busola.

Această teorie susține că există o atracție foarte mare a magnetului natural al Pământului, care redirecționează busola și alte echipamente sofisticate și nu le permite să urmeze traseul dorit prin ape.

Cu toate acestea, cum nicio teorie nu a putut oferi o explicație concretă, mulți continuă să creadă că nu este nimic ciudat în această regiune, deoarece majoritatea incidentelor au fost raportate inexact sau versiuni ficționale ale accidentelor.

În pofida faptului că nu există nicio teorie dovedită pentru motivul exact din spatele misterului Triunghiului Bermudelor, accidentele continuă să se întâmple în regiune în fiecare an.

Iată o listă a celor mai notabile povești de dispariție sau a misterelor nerezolvate ale accidentelor de nave din Triunghiul Diavolului.

1. Mary Celeste

Mary Celeste

Mary Celeste

Posibil una dintre cele mai misterioase povești de naufragii, această navă este o poveste de sine stătătoare. În ciuda faptului că a fost găsită în derivă într-un alt loc din Oceanul Atlantic, legătura cu triunghiul Bermudelor a fost cumva invocată pentru a găsi un răspuns la misterul soartei sale.

Descoperită pe 4 decembrie 1872, cu totul în regulă la locul ei, cu excepția întregului echipaj, nava a fost găsită eșuată pe mare la câteva zile după ce și-a început călătoria de la New York la Genova, Italia.

La bordul vasului, încărcat cu alcool brut, se aflau șapte membri ai echipajului și căpitanul Benjamin Briggs, soția sa și fiica lor de doi ani.

Însă, la câteva zile după aceea, când o navă britanică în trecere, numită Dei Gratia, a găsit Mary Celeste în largul Insulelor Azore, nava era fără echipaj, iar barca de salvare lipsea și ea.

Misterul Triunghiului Bermudelor, elucidat? Ce a descoperit un savant rus

De asemenea, s-a constatat că nouă dintre butoaiele din încărcătură erau goale, iar pe punte se afla o sabie. Nicio urmă a oamenilor sau a bărcii de salvare lipsă nu a fost găsită vreodată.

Studiile efectuate asupra vasului au exclus în mod clar posibilitatea unui atac al piraților, deoarece butoaiele de alcool pe care le transporta și bunurile valoroase ale echipajului erau intacte.

Teoriile care au înconjurat misterul navei Mary Celeste au inclus, de asemenea, șansele unei conspirații criminale, ale unei răpiri extraterestre și chiar ale unui atac al unui calamar uriaș.

Posibilitatea unui dezastru natural era, de asemenea, pe listă. Mulți au sugerat rolul unui cutremur submarin în spatele accidentului, în timp ce puțini au propus o incursiune accidentală a navei în Triunghiul Bermudelor.

Cu toate acestea, oricât de rezonabile ar părea aceste speculații, este clar că ele nu se potrivesc. La urma urmei, de ce un echipaj perfect calificat, într-o zi cu vreme bună, cu nava lor complet intactă, ar abandona-o și apoi nu ar mai apărea niciodată?

 

2. Ellen Austin

Ellen Austin

Ellen Austin

În 1881, goeleta americană Ellen Austin, cu o lungime de 210 picioare, se îndrepta spre New York de la Londra, când a dat peste o navă abandonată în apropiere de Triunghiul Bermudelor. Totul părea în regulă cu goeleta neidentificată care plutea în derivă la nord de Marea Sargaselor, dar echipajul era dispărut.

Căpitanul Baker de pe Ellen Austin a cerut să observe epava timp de două zile pentru a se asigura că nu este o capcană. După două zile fără niciun răspuns din partea navei, căpitanul a urcat pe vasul abandonat.

Pentru a o tracta înapoi cu Ellen Austin, căpitanul a plasat un echipaj pe navă, pregătit să navigheze împreună. Cu toate acestea, după două zile de navigație pe ape liniștite, o furtună a despărțit calea celor două nave, în urma căreia nava abandonată a dispărut.

La câteva zile după furtună, potrivit poveștilor, un marinar a zărit nava prin luneta sa, doar că și-a dat seama că vasul plutea din nou în derivă departe, fără țintă. În cele din urmă, după ore de efort, Ellen Austin a reușit să ajungă din urmă nava.

Dar, în mod ciudat, nu se afla nimeni la bord. Cu toate acestea, o altă versiune a poveștii sugerează o a doua încercare a lui Baker de a o aduce înapoi pe uscat, dar care s-a încheiat cu aceeași soartă înainte ca Ellen Austin să abandoneze vasul blestemat.

Dispariția și reapariția navei, precum și absența echipajului reprezintă o poveste intrigantă. Este mai degrabă un secret al triunghiului Bermudelor, unul care nu pare să aibă șanse de a fi dezlegat prea curând.

 

3. USS Cyclops

USS Cyclops

USS Cyclops

Dispariția USS Cyclops, una dintre cele mai mari nave de alimentare cu combustibil ale Marinei Militare, marchează cea mai mare pierdere de vieți omenești din istoria Marinei Militare a SUA într-un singur incident.

În martie 1918, această navă masivă a pornit să navigheze din Brazilia spre Baltimore, trecând prin regiunea Bermudelor, transportând 10.800 de tone de minereu de mangan, cu aproximativ 309 membri ai echipajului la bord.

Plecând într-o zi destul de bună, primul și singurul mesaj al acestei nave nu indica niciun fel de probleme.

Cu toate acestea, nu s-a mai auzit niciodată de navă. S-a efectuat o întreagă căutare în zonă, dar nu s-a găsit nimic. Nu au fost găsite niciodată rămășițe ale navei sau ale membrilor echipajului de la bord. Căpitanul navei USS Cyclops nu a trimis niciodată un semnal de ajutor și nimeni de la bord nu a răspuns la apelurile radio ale altor nave din apropiere.

Anchetatorii nu au reușit, de asemenea, să găsească o cauză precisă a dispariției navei, deși au existat mai multe teorii care sugerau diverse motive.

Din cauza dispariției sale misterioase, Cyclops a devenit parte a listei celor peste 100 de nave și avioane care au dispărut în circumstanțe ciudate în Triunghiul Bermudelor.

Metanul, vinovat pentru dispariţiile din Triunghiul Bermudelor?

4. Carroll A. Deering

Carroll A. Deering

Carroll A. Deering

Soarta Carroll A. Deering, o goeletă comercială cu cinci catarge, reprezintă unul dintre cele mai multe mistere maritime despre care s-a scris în secolul al XX-lea.

La 31 ianuarie 1921, Carroll A. Deering a fost găsită eșuată pe stâncile din Hatteras Diamond Shoals, Carolina de Nord. Au existat speculații conform cărora nava ar fi fost implicată în traficul de rom.

Cu toate acestea, atunci când echipa de investigație din Barbados a ajuns la navă, după zile de eforturi pe o mare agitată, a găsit o navă părăsită, în care lipseau toți membrii echipajului, precum și bunurile personale ale echipajului, echipamentul de navigație al navei, jurnalele de bord și plutele de salvare.

Carroll A. Deering

Carroll A. Deering

Cunoscută adesea sub numele de „nava-fantomă din Outer Banks„, dispariția lui Carroll A. Deering, împreună cu alte câteva nave în aceeași perioadă de timp în zona Triunghiului Bermudelor, a constituit o informație valoroasă despre apele misterioase, însă nimic nu a putut aduce pe nimeni mai aproape de rezolvarea acestui mister.

Rapoartele sugerează că nu mai puțin de nouă nave au dispărut în această perioadă din aceeași regiune – de niciuna dintre ele nu s-a mai auzit vreodată.

 

5. Witchcraft

Pe 22 decembrie 1967, un vas de croazieră numit Witchcraft a plecat din Miami condusă de căpitanul Dan Burack.

După ce a ajuns la doar o milă de țărm, paza de coastă a primit un telefon de la căpitanul navei, în care acesta spunea că nava sa a lovit ceva, dar nu existau pagube substanțiale.

Paza de coastă a pornit imediat, ajungând la navă în doar 19 minute, însă la fața locului nu mai exista nimic.

Zona care indica locația navei era complet pustie, fără semne că vreo navă ar fi fost eșuată sau chiar prezentă acolo anterior.

Ceea ce este cel mai intrigant în legătură cu această poveste este faptul că acest crucișător anume era practic insubmersibil, ca să nu mai vorbim de numeroasele dispozitive de salvare prezente la bord, inclusiv veste de salvare, bărci de salvare, rachete de semnalizare, dispozitive de semnal de urgență etc.

Witchcraft

Witchcraft

Nici unul dintre acestea nu a fost folosit, iar nava a dispărut.

Oficialii gărzii de coastă au căutat sute de mile pătrate de ocean în următoarele zile, dar nu au avut succes. Nava a dispărut, iar ceea ce a rămas sunt doar speculațiile rămase fără un răspuns concret.

Triunghiul Bermudelor. Nava SS Cotopaxi, descoperită după aproape 100 de ani