Acuzatii soc la Apple: L-au facut pe cumparator sa para prost

Data: 1/11/2012 | Autor: .

Actiunile Apple au coborat sub 600 de dolari, in declin cu aproape 15% fata de mijlocul lunii septembrie, cand au depasit 700 de dolari, dupa ce compania a dezamagit clientii prin lansarea unui serviciu de harti cu probleme, iar plecarea unor directori a evidentiat divergente in randul conducerii.

Declinul a inceput la scurt timp dupa ce aplicatia Maps a Apple a inceput sa fie criticata puternic in urma lansarii iPhone 5 la 21 septembrie

La o saptamana, Jean-Louis Gassée, fost director la Apple devenit intre timp investitor in noi proiecte IT, a scris pe blog ca producatorul iPhone a pierdut aproape 30 de miliarde de dolari din capitalizare ca urmare a esecului hartilor.

„Golul lasat de Jobs nu a fost umplut si a izbucnit un conflict. Acum sunt aruncate peste bord primele cadavre. Vor urma si altele, deoarece Cook nu are capacitatea de a conduce o companie care are nevoie de un lider creativ si dinamic”, a declarat Stephen Diamond, profesor asociat de drept la Universitatea Santa Clara, citat de  Mediafax.

Lansarea iPad Mini si recenta campanie publicitara „Geniu” nu au fost organizate la fel de bine ca pe vremea lui Steve Jobs, afirma Rob Enderle, analist principal la Enderle Group. „L-au facut pe cumparatorul Apple sa para prost. Niciodata nu-ti faci clientii sa para prosti”, a spus Enderle.