Cutremur la varful Apple: Creatorul iOS paraseste compania

Data: 30/10/2012 | Autor: .

Scott Forstall, seful departamentului de mobile software din cadru Apple si creatorul platformei iOS prezenta pe iPhone si iPad va parasi compania la finele acestui an.

Miscarea pare a avea legatura cu dezastrul reprezentat de platforma de harti din noul iOS 5, dupa cum scriu New York Times si CNNMoney.

Circumstantele exacte ale plecarii lui Forstall sunt neclare, insa se pare ca acesta a refuzat sa semneze scrisoarea prin care Apple si-a cerut scuze utilizatorilor pentru greselile din noua aplicatie de harti. Scrisoarea a fost semnata, pana la urma, chiar de CEO-ul companiei, Tim Cook.

Pe langa responsabilitatea pe care o are in dezastrul Apple Maps, Forstall a fost criticat si intrecut in repetate randuri si pentru optiunile sale de design din iOS. Mai exact, criticii atacau apetitul acestuia pentru asa-numitul skeuomorphism, adica elementele de interfata care imita obiecte din viata reala, precum copertile din piele legata din aplicatia de contacte, lemnul si hartia din iBooks, etc.

Plecarea lui Forstall din Apple ar putea reprezenta, insa, un pas inainte pentru companie, si asta pentru ca designer-ul Jony Ive se va ocupa de acum de interfata software ale produselor Apple.

Mai multe amanunte, pe The Verge.