Back to the future! Cum a prezis Bill Gates viitorul, într-un discurs din 1995

Data: 8/04/2022 | Autor: .

Back to the future! Cum a prezis Bill Gates viitorul, într-un discurs din 1995

Un clip video cu Bill Gates în prim-plan face furori pe internet. Imaginile îl prezintă pe co-fondatorul Microsoft în timp ce vorbește despre o serie de tehnologii de viitor pe care le folosim în prezent, de la smartphone la Netflix. A fost doar o simplă predicție sau viitorul era deja bine stabilit, din punct de vedere tehnologic?

Discurs lui Bill Gates, intitulat „The Road Ahead’’, este plin de referiri la viitor și este frapant că, 20 de ani mai târziu, acestea s-au îndeplinit exact cum le-a prezis acesta.

Gates vorbește, printre altele, despre un dispozitiv ,,capabil să înlocuiască cu adevărat tot ceea ce porți cu tine și chiar mai mult. Să primești mesaje, să vezi ultimele știri, să vezi diferite locații, să îți urmărești programul, să ții stocate sute de fotografii cu copiii tăi, toate aceste lucruri sunt ușor de realizat cu acest tip de tehnologie”.

Revoluţia roboţilor naşte controverse. Bill Gates lansează un avertisment fără precedent

În cartea sa, care are același titlu ca și discursul său, Gates a povestit cum PC-urile Wallet ar putea, de asemenea, „să-ți spună unde te afli oriunde pe fața pământului.Difuzorul său încorporat va fi capabil să vă dicteze indicații pentru a vă anunța că urmează o ieșire de pe autostradă sau că la următoarea intersecție sunt accidente frecvente. Va monitoriza rapoartele digitale despre trafic și vă va avertiza că ar fi mai bine să plecați mai devreme spre aeroport sau vă va sugera o rută alternativă.”

„PC-ul portofel vă va conecta la autostrada informației în timp ce călătoriți pe o autostradă reală și vă va spune unde vă aflați”.

Dincolo de faptul că vorbește inclusiv de plățile fără contact, precum Apple Pay sau Google Pay, Bill Gates estima, în 1995, apariția unor servicii de televiziune la cerere, precum este Netflix în prezent.

Tulburător este și faptul că, pe lângă gadgeturile din 2022, Bill Gates vorbea, în 1995, și despre munca de acasă, ca un fenomen generalizat.

SF devine realitate! Roboţii vor purta piele umană