În căutarea extratereștrilor! NASA lansează un mesaj controversat în spațiu

Data: 6/04/2022 | Autor: .

Area 51, noi dezvăluiri! Un clip video document despre extratereștri

NASA se pregătește să lanseze un nou mesaj în spațiu, în tentativa de a afla dacă există extratereștri. Mesajul, denumit ”Beacon in the Galaxy” (BITG) și este o versiune reînnoită a textului Arecibo, un mesaj radio interstelar care a conținut informații de bază despre umanitate și Pământ și care a fost trimis spre un cluster de stele globulare M13 în anul 1974.

Mesajul NASA va fi transmis în spațiu de la Institutul SETI din Statele Unite și de la un radiotelescopul din China, cu gândul de a lua legătura cu o civilizație avansată din univers.

IFL Science relatează că este vorba de un mesaj scris într-un cod binar care explică compoziția biochimică a vieții de pe Pământ și informații despre locația planetei noastre din Sistemul Solar.

NASA: Nu este exclusă posibilitatea ca extratereștrii să fi vizitat Pământul

”Mesajul propus, Beacon in the Galaxy, include concepte matematice și fizice pentru a stabili un mijloc universal de comunicare, urmat de informații despre compoziția biochimică a vieții de pe Pământ, poziția marcată de timp a Sistemului Solar din Calea Lactee, în raport cu clusterele globulare cunoscute, precum și reprezentări digitalizate ale Sistemului Solar și ale suprafeței Pământului”, afirmă expertul Jonathan Jiang de la Centrul Jet Propulsion Laboratory al NASA.

”Mesajul Beacon in the Galaxy se încheie cu imagini digitalizate ale formei umane, împreună cu o invitație pentru orice civilizație inteligentă care primește să răspundă”.

Celebrul fizician Stephen Hawking a avertizat odată ca omenirea să nu încerce să intre în contact cu o civilizație extraterestră, pentru că s-ar putea ca extratereștrii să nu fie dintre cei mai prietenoși și să ne spulbere civilizația.

Document declasificat! Americanii recunosc existența extratereștrilor

Omenirea, rezultatul unui experiment științific al extratereștrilor?

Omenirea este rezultatul unui experiment ştiinţific efectuat de o civilizaţie mult mai avansată, de extratereștri? Universul nostru a fost creat într-un laborator? Sunt întrebări care îl preocupa pe şeful Departamentului de astronomie de la Universitatea Harvard.

Într-un articol publicat în revista Scientific American, Avi Loeb prezintă teoria conform căreia o civilizaţie cu tehnologie cuantică gravitaţională avansată a reuşit să se ridice la rangul de civilizaţie de clasă A şi să creeze universul nostru.

Clasificarea civilizaţiilor la scară cosmică face posibilă diferenţierea progresului tehnologic al acestora. Avi Loeb aminteşte că „suntem o civilizaţie tehnologică de nivel scăzut, clasificată în clasa C la scară cosmică, deoarece nu suntem în stare să recreăm nici măcar condiţiile de locuit ale planetei noastre când soarele va muri”.

O civilizaţie de clasă A are capacitatea tehnologică de a recrea condiţiile cosmice care stau la originea existenţei sale şi, prin urmare, de a crea în laborator un univers, ca întreg.

Area 51, noi dezvăluiri! Un clip video document despre extratereștri

Pentru profesorul de la Harvard, teoria este singura care poate unifica „noţiunea religioasă a unui creator cu noţiunea gravitaţiei cuantice”. Însă cea din urmă vine împotriva raţionamentului antropogen convenţional, care este acela că universul a fost selectat pentru ca noi să existăm.

Ideea unui univers creat în laborator de o civilizaţie de clasă A ne retrogradează la un statut de „civilizaţie care este cosmologic sterilă”, deoarece este incapabilă să recreeze condiţiile care au condus la existenţa sa.

Avi Loeb consideră că suntem departe de a progresa în clasificarea cosmică şi mai aproape de a retrograda la rangul D, deoarece tehnologiile noastre declanşează schimbări climatice care ne distrug habitatul natural.

Hawking, un nou avertisment privind pericolul inteligenţei artificiale