Misterul obiectului extraterestru care a ajuns pe Pământ. Dezvăluirile NASA

Data: 13/04/2022 | Autor: .

Misterul obiectului extraterestru care a ajuns pe Pământ. Dezvăluirile NASA

Comandamentul Spațial al Statelor Unite a lansat, în premieră, un document care certifică un eveniment fără precedent în istoria Pământului. Este vorba de un obiect extraterestru care a ajuns pe suprafața Terrei.

Evenimentul a avut loc în 8 ianuarie 2014 în apropiere de Papua Noua Guinee, însă dosarul a fost declasificat abia în această lună.

Potrivit Independent, oamenii de știință de la Centrul CNEOS al NASA au detectat, la vremea respective, un obiect extraterestru de origini necunoscute, care a lovit Pământul.

Evenimentul nu a fost făcut public deoarece monitorizarea acestuia a fost făcut cu ajutorul sateliților militari și a fost considerat un eveniment secret.

Zilele acestea, NASA a confirmat că a fost vorba de un meteorit care avea o dimensiune redusă, de doar 0,45 metri. El a intrat în atmosfera Pământului pe 8 ianuarie 2014, după ce a călătorit cu viteza de 210.000 de kilometri pe oră, o valoare ce depășește cu mult viteza meteoriților care orbitează în Sistemul Solar.

Descoperire pe Marte: un obiect extraterestru care arată ca o floare!

Conform Live Science, important și relevant este faptul că acesta a fost primul meteorit din afara Sistemului Solar care a lovit Pământul. Este posibil ca meteoritul să fi venit ”din interiorul adânc al unui sistem planetar sau al unei stele”.

Deși localizarea resturilor meteoritului interstelar ar putea fi o sarcină aproape imposibilă, experții vor să organizeze o expediție pentru a le recupera, însă ele zac undeva pe fundul Oceanului Pacific,

Un meteorit căzut în Maroc rescrie datele despre viaţa extraterestră

O amplă investigaţie desfăşurată în Maroc ar putea rescrie datele privind posibila existenţă a vieţii extraterestre. În vizor se află meteoritul NWA 7034, un asteroid misterios botezat Black Beauty.

Meteoritul NWA 7034 a lovit Terra în 2013, fiind descoperit în Maroc.

Meteoritul care ar putea rescrie istoria lumii. Compuși organici extratereștri, ajunși pe Pământ

Potrivit Independent, atunci când meteoritul a fost examinat, s-a dovedit că el este diferit de oricare alt obiect căzut pe Pământ de pe Marte.

În interiorul acestuia a fost descoperit bazalt, care s-a solidificat în timp, dar şi zircon, un element care a ridicat multiple semne de întrebare.

Morgan Cox, de la Universitatea Curtin din Australia, a declarat că ”acest mineral, descoperit în NWA 7034, este cu adevărat un mic cadou de pe planeta roșie. Deformarea la șoc la presiune înaltă nu a mai fost găsită anterior în niciun alt mineral până la Black Beauty’’.

Potrivit cercetătorului, această descoperire a daunelor șocului impactului, într-un zircon marțian vechi de 4,45 miliarde de ani oferă noi dovezi ale proceselor dinamice care au afectat suprafața timpurie a lui Marte.

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani

Autorul principal al studiului publicat în revista Science Advances afirmă că ”studiile anterioare privind zirconul din meteoriții marțieni au sugerat că condițiile potrivite pentru viață pe Marte ar fi putut fi cu 4,2 miliarde de ani în urmă. Marte a fost supusă bombardamentelor din univers după această perioadă, la o scară cunoscută care provoacă extincții în masă’’.

,,Zirconul pe care l-am găsit în meteoritul NWA 7034 din Maroc oferă dovezi ale unor astfel de impacturi și evidențiază posibilitatea ca fereastra de locuibilitate a planetei să fi fost mai târziu decât se credea anterior, probabil coincizând cu dovezile apei lichide, în perioada cuprinsă între 3,5 și 3,7 miliarde de ani în urmă”, a declarat Aaron Cavosie, un alt cercetător.

Fotografia cu autopsia unui extraterestru, prăbușit cu un OZN, scoasă la licitație

Steagurile SUA se dezintegrează pe Lună. Când vom mai ajunge pe satelitul natural al Pământului?