Best Buy dezvăluie, accidental, lansarea iPhone 6s

Data: 18/08/2015 | Autor: .

iPhone-6S-plus1-608x304

Retailerul american Best Buy a anuntat ca va incepe sa comercializeze asigurarile AppleCare si AppleCare+ pe 14 septembrie, iar potrivit analistilor, aceasta este confirmarea oficială că noul iPhone 6s va fi lansat pe piaţă în ziua respectivă.

Potrivit 9to5Mac, chiar dacă Apple nu a anunţat oficial data lansării noilor iPhone 6s si iPhone 6s Plus, anuntul făcut de Best Buy, unul dintre partenerii săi tradiţionali, nu vine decât să confirme data lansării oficiale în magazine.

Noile iPhone-uri vor fi lansate pe 7 septembrie şi vor ajunge în magazine o săptămână mai tîrziu, perioadă în care se vor putea face precomenzi, relatează Mashable.

GadgetReport.ro relata, recent, că Apple a comandat furnizorilor săi din Asia producţia a 85-90 de milioane de unităţi din noile telefoane iPhone 6S şi iPhone 6S Plus . Comanda este una record, depăşind-o net pe cea de anul trecut, pentru seria iPhone 6.

Potrivit Wall Street Journal, care citează surse din cadrul companiei, cei de la Apple sunt siguri că noile modele vor face vânzări peste nivelul iPhone 6. Între timp, în presă continuă să apară informaţii privind specificaţiile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus.

Acestea ar urma să păstreze dimensiunile şi rezoluţiile modelelor din 2014, modificările urmând să fie mai ales la interior.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, ca noul iPhone 6s si versiunea iPhone 6s Plus vor aduce cateva imbunatatiri, printre care o cameră principală de 12 MP, senzorul fiind un RGBW produs de Sony.

Potrivit sursei, senzorul va imbunatati performanta camerei in conditii de luminozitate scazuta, altfel spus va face ca pozele facute pe intuneric sa iasa mult mai bine. Si autofocusul camerei va fi mai rapid, astfel incat, pe ansamblu, aceasta va fi una mult mai performanta.

iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vor aduce un plus de memorie, de 2GB, dublă faţă de cea de pe generaţia actuală. In plus, începând cu noua serie, Apple va trece la chip-urile de memorie LPDDR4, care vor asigura telefonului o viteză mult superioară.

Sporul de performanţă va fi consistent mai ales în jocuri şi aplicaţiile de iOS. În plus, memoria de 2GB LPDDR4 va consuma cu aproape 50% mai puţină energie, fapt care va determina o creştere semnificativă a autonomiei.

Noile iPhone 6s si iPhone 6s Plus vor include şi funcţia Force Touch, considerată a fi cea mai importantă inovaţie de la introducerea display-urilor multi-touch.

Force Touch, disponibil si pe noile Apple Watch si Apple Macbook, va permite aplicaţiilor compatibile să măsoare forţa la apăsarea ecranului, oferind un parametru suplimentar pentru interpretarea comenzilortouch-screen.
In rest, noile telefoane vor include toate facilităţile prezente şi pe iPhone 6, de la Touch ID, NFC pentru Apple Pay, 802.11ac Wi-Fi, şi compatibilitatea 4g/LTE.