BGR: Huawei spune adio definitiv sistemului de operare Android

Data: 31/01/2020 | Autor: .

BGR: Huawei spune adio definitiv sistemului de operare Android

Huawei nu intenționează să revină la Android și la aplicațiile Google, Play Store, Search, Google Maps, Gmail etc. În schimb, Huawei va investi masiv în propria platformă, HMS, despre care speră că va înlocui cu succes serviciile Google, relatează BGR.com, citat de GadgetReport.ro

Huawei a dezvoltat o gamă de telefoane excelente în ultimii ani, dovadă că a vândut, numai în 2019, peste 240 de milioane de unități, în creștere cu 34 de milioane de telefoane față de anul precendent, potrivit datelor Canalys.

Huawei Mate 30 a fost primul flagship lansat fără serviciile Google. Cu ocazia lansării, chinezii au prezentat un plan de înlocuire a Google Mobile Services (GMS) cu Huawei Mobile Services (HMS) și, dincolo de deznodământul conflictului comercial dintre SUA și China, se pare nu se vor opri din a-și consolida propriul ecosistem de aplicații, alternativă pentru Android.

Într-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard, șeful Huawei Austria, Fred Wangfei, a declarat că nu există cale de întoarcere la Google. Asta pentru că Huawei vrea să evite pe viitor orice posibilă problemă, cum a fost interdicția folosirii serviciilor Google, ca urmare a războiului comercial SUA-China.

Noua versiune Huawei Mobile Services, alternativă la serviciile Google

În timp ce, în China, Huawei dezvoltă de ani de zile telefoane fără Google, va fi o provocare să folosească această soluție în Europa și în celelalte piețe occidentale, având în vedere numărul mare de utilizatori de servicii Google & Android.

Cert este că Huawei a anunțat că este gata să investească 3 miliarde de dolari în acest an pentru a stimula dezvoltatorii să extindă sistemul de operare. Alte câteva miliarde de dolari vor fi alocate pentru promovarea aplicațiilor din Huawei Mobile Services (HMS).

Dincolo de serviciile Google, chinezii caută acum soluții pentru a integra pe propria platformă de aplicații alte câteva servicii populare, precum Facebook și WhatsApp.

Experții estimează că în acest an, dincolo de parteneriatul cu TomTom în zona hărților alternativă la Google Maps, vom vedea tot mai multe alternative software la serviciile Android care, promovate agresiv, ar putea determina un interes semnificativ în rândul clienților.

Primele lucruri concrete le vom vedea pe noua serie de flagship-uri P40 care, de asemenea, nu va mai include serviciile Google.

Huawei continuă dezvoltarea sistemului de operare HarmonyOS