BOSS Great Wall, cea mai mare structură din spaţiul extraterestru

Data: 14/03/2016 | Autor: .

BOSS Great Wall, cea mai mare structură din spaţiul extraterestru

Cercetătorii de la Institutul de Astrofizică din Insulele Canare au anunţat descoperirea celei mai mari structuri din spaţiul extraterestru. Denumită BOSS Great Wall, aceasta este formată din mai multe super-clustere, care conţine 830 de galaxii şi care are o mărime de 10.000 de ori peste cea a Căii Lactee.

The BOSS Great Wall (Marea Poartă sau Marele Zid) se află la 4,5-6,5 miliarde de ani lumină distanţă de Pământ. Întreaga structură de super-clustere este conectată printr-o uriaşă cantitate de gaze, au anunţat experţii citaţi de GadgetReport.ro.

Joshua Sokol, de la New Scientist, a declarat că, pentru a înţelege dimensiunea structurii, Calea Lactee are peste 200 de miliarde de stele, iar Marea Poartă (The BOSS Great Wall) este de 10.000 de ori mai mare. “Dimensiunile acesteia sunt practic infinite, având în vedere standardele după care judecăm în prezent”, a declarat expertul, citat de ScienceAlert.com

Descoperirea unor astfel de structuri îi ajută pe cercetători să înţeleagă modul în care s-a format Universul, după Bing Bang-ul primordial.