Vom vedea pe întuneric! Chlorin e6, invenţia demnă de X-Men

Data: 20/04/2015 | Autor: .

Vom vedea pe întuneric! Chlorin e6, invenţia demnă de X-Men

Te-ai întrebat vreodată cu ar fi să ai puteri ca în X-Men? Dacă în privinţa levitaţiei sau înotului la adâncime fără mască de aer mai avem de aşteptat, cu vederea pe timp de noapte am putea avea mai mult succes. Şi asta în numai câţiva ani.

O echipă de cercetători din California susţine că a descoperit o metodă care permite oamenilor să vadă foarte bine în întuneric. Experţii i-au indus unui voluntar abilitatea de a vedea la o distanţă de peste 50 de metri, în întuneric total, pentru mai multe ore, cu ajutorul unei substanţe numite Chlorin e6.

Substanţa se găseşte în organismul unor specii de peşti care trăiesc la mare adâncime şi are proprietăţi de amplificare a luminii. Combinată cu insulină şi o soluţie salină, biohackerii au obţinut o soluţie care poate creşte acuitatea vizuală în condiţii de lumină foarte slabă.

Substanţa Chlorin e6 a fost picurată în sacii conjuctivali ai ochilor, iar de acolo a ajuns la retină.”Am văzut rapid o ceaţă verzui-neagră, iar apoi s-a dizolvat. Am putut vedea apoi mai bine în întuneric”, a declarat voluntarul, unul dintre cercetătorii americani. Interesant este şi faptul că, după aplicarea soluţiei Chlorin e6, nu au apărut efecte secundare.

Expertii spun că invenţia este abia la început, însă primele rezultate arată că tehnica poate furniza amplificarea luminii slabe, în înteriorul ochiului uman.