Pericolul vine din Ocean. O noua teorie privind sfarsitul lumii (VIDEO)

sfarsitul-lumii

A apărut o nouă teorie privind sfârşitul lumii. Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh afirmă că pericolul ar veni din oceane şi că acesta ar putea duce la extincţia speciei umane.

Dacă până în prezent se credea că sfârşitul lumii va veni din cauza unei bombe nucleare sau topirii gheţarilor, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh lansează o nouă teorie – ei avertizează că nivelul concentraţiei de dioxid de carbon din oceane a crescut cu mult peste limitele normale şi că acest fapt va influenţa decisiv evoluţia speciei umane.

Potrivit experţilor, citati de Science Daily, am ajuns în această situaţie din cauza creşterii gazelor cu efect de seră generate de activităţile umane.

Pe baza probelor ridicate de pe urmele unui ocean străvechi, din Emiratele Arabe, cercetătorii scoţieni au ajuns la concluzia că am mai trecut printr-o astfel de situaţie acum 252 milioane de ani. Peste 90% dintre speciile marine şi aproape două treimi dintre cele terestre au dispărut atunci care urmare a unei erupţii vulcanice.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.