Cauciucurile all season îţi pot aduce amenzi pe timpul iernii! Cum scapi de sancţiuni

Data: 9/10/2021 | Autor: .

Cauciucurile all season îţi pot aduce amenzi pe timpul iernii! Cum scapi de sancţiuni

Registrul Auto Român avertizează românii să nu folosească cauciucurile all season și în lunile de iarnă. Șoferii ar trebui să înlocuiască cauciucurile pe care le folosesc deja cu unele potrivite pentru sezonul rece pentru că altfel riscă să fie amendaţi.

Mașinile trebuie să aibă anvelope dotate cu literele ‘M’ de la ‘mud’ (n.r. noroi) și ‘S’ de la ‘snow’ (n.r. zăpadă). Potrivit RAR, șoferii trebuie să înlocuiască anvelopele de vară cu unele potrivite pentru temperaturile scăzute, imediat cu apariția sezonului rece.

Mai mult, Registrul Auto Român avertizează că anvelopele all season sunt acceptate, dar nu și iarna, așa că toți șoferii trebuie să ia măsuri pentru a nu primi amenzi.

Apariţia sezonului rece (…) reprezintă (…) demararea procesului de înlocuire a anvelopelor de vară, cu unele mai potrivite vremii – anvelopele de iarnă. (…) ‘All seasons’, dar nu iarna!

Anvelopele de tipul all-seasons nu sunt o variantă fiabilă, întrucât acestea nu sunt asmilate anvelopelor de iarnă.

Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG nr. 5 /2011”, precizează RAR.

Care sunt amenzile pentru cauciucurile all season

Șoferii care folosesc cauciucurile all season și iarna pot să plătească foarte mulți bani pe amenzi. Cei care nu vor să respecte regulile și să opteze pentru anvelope potrivite pentru sezonul rece o să se confrunte cu mai multe probleme în momentul în care o să fie prinși de autorități.

Șoferii pot să fie sancționați cu amenzi usturătoare cuprinse între sumele de 1.305 și 2.900 de lei, dar pot să primească și de la 9 până la 20 puncte de amendă. Totuși, ei pot să rămână și certificatul de înmatriculare al mașinii, existând posibilitatea de ridicare a acestuia.

Cum scapi de amendă

În același timp, dacă anvelopele all season au marcajul specific anvelopelor de zăpadă, prezentând literele M și S, ele pot să fie folosite. Cei care vor să păstreze aceste anvelope trebuie neapărat să se asigure că există acest marcaj în momentul cumpărării pentru a nu le schimba în sezonul rece.

O selectie excelenta cu cauciucuri de iarna ieftine si bune vezi pe acest LINK.