Ce a descoperit NASA pe Lună? O conferință extraordinară, anunțată pentru luni, 26 octombrie

Data: 23/10/2020 | Autor: .

NASA va organiza, pe 26 octombrie, la ora 12 PM, o conferință de presă extraordinară în care va prezenta noi informații care au legătură cu Luna. NASA a anunțat că are ceva foarte interesant de împărtășit despre secretele Lunii.

Chiar dacă subiectul nu a fost dat publicității, NASA a anunțat, totuși, că descoperirea a fost posibilă datorită SOFIA, observatorul astronomic stratosferic în infraroșu.

Evenimentul va fi transmis online, pe canalul de youtube al NASA. Pe lista participanților se vor afla Paul Hertz, director al diviziei de astrofizică NASA, Jacob Bleacher, om de știință în domeniul explorărilor pentru Direcția Misiunii de Explorare și Operațiuni Umane din cadrul NASA, Casey Honniball, expert la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA, Greenbelt, Maryland, și Naseem Rangwala, responsabil pentru misiunea SOFIA, Centrul de Cercetare Ames al NASA, Silicon Valley, California.

În prezent, știm destul de multe despre Lună, urmare a misiunilor NASA. Totuși, au mai rămas multe de descoperit, iar viitoarele misiuni Artemis ar putea desluși celelalte mistere legate mai ales de partea întunecată a Lunii.

Observatorul SOFIA este, în fapt, un avion 747 modificat, plin de instrumente științifice și care, datorită instrumentelor cu infraroșu, este capabil să detecteze lucruri pe care pur și simplu nu le putem vedea în spectrul luminos vizibil.

„Această nouă descoperire contribuie la eforturile NASA de a afla noi informații despre Lună, în sprijinul explorării spațiului”, spune NASA în invitația la conferință. „În cadrul programului Artemis al NASA, agenția va trimite prima femeie și următorul bărbat pe suprafața lunară în 2024 pentru a se pregăti pentru următorul nostru salt uriaș – explorarea umană a lui Marte în 2030.”

Puteți urmări conferința, luni, pe site-ul NASA.

Cum s-a format Luna. Misterul protoplanetei Theia

Misiunea Artemis

NASA pregătește o nouă misiune pe Lună, urmând să trimită o rachetă către polul sud al satelitului natural al Pământului în 2024. Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat – unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos.

NASA a botezat noul program lunar după zeița greacă Artemis, sora geamănă a zeului Apollo. În 2024 ar urma să ajungă pe Lună primul echipaj, format dintr-un bărbat și o femeie.

Artemis 2024. NASA pregătește o nouă misiune pe Lună

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că NASA a întrerupt misiunile pe Lună într-un mod brusc și fără nicio explicație oficială. Care este motivul? Au descoperit pe Lună ceva ieșit din comun, care i-a determinat să renunțe la misiunile spațiale? Discovery News a lansat o teorie cu adevărat ieșită din comun. Astronautii din misiunea spatiala Apollo 16 ar fi descoperit, pe Luna, in cadrul misiunii din 23 aprilie 1972, o posibila epava a unei nave extraterestre.

Grupul, al carui purtator de cuvant este astrobiologul si fizicianul Paul Davies, cere publicarea celor aproape 1 milion de fotografii care au fost realizate in cadrul misiunii Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Potrivit acestora, in momentul celei de-a treia calatorii, pe 23 aprilie 1972, astronautii John Young si Duke Charles  ar fi vazut o „epava a unei nave” extraterestre pe suprafata Lunii.

Expertii Transception au declarat ca singurele imagini facute publice pot indica structuri omenesti sau extraterestre, un fel de ” casa de stanca”.

Pentru a se elucida misterul este nevoie ca toate imaginile realizate pe Luna sa fie date publicitatii, sustin acesta.

“Daca ascultati transmisia audio, astronautii ar trebui sa primeasca un premiu Oscar din partea Academiei de film, pentru actiunea de la locul epavei, daca teoriile conspiratiilor se adeveresc”, a declarat fizicianul Paul Davies. Astronautii ar fi spus: „Uita-te, la marimea acestei stanci!”.