Cea mai bună cafea. Tu ai auzit de „cafeizhino”?

Data: 29/10/2018 | Autor: .

Cea mai bună cafea. Tu ai auzit de „cafeizhino”?Te-ai obisnuit, probabil, să comanzi o cafea fără să fi foarte atent la ceea ce ți se oferă. Illy sau Nescafe, Tchibo, Nespresso sau Jacobs, cam astea sunt sortimentele cu care esti servit, de regulă în restaurantele și cafenenele din România. Există însă locuri in care, dacă știi ceea ce să ceri, vei putea trăi satisfactia unei cafele cu o aromă inconfundabilă, relatează GadgetReport.ro

Să incepem poate cu cea mai cunoscuta – faimoasa cafea turcească (“türk kahvesi”), cu zaţ gros şi caimac.  Sunt cateva restaurante în București unde se prepară prin pulverizarea boabelor proaspăt prăjite şi râşnite într-un ibric special cu mâner lung, numit „cezve”. Se prepară fie la foc, fie în nisip încins şi se serveşte îndulcită, alături de diferite deserturi.

O alta cafea foarte cunoscuta, dar mai putin apreciata la noi este celebrul espresso. Incearc-o. Este poate la fel de buna, daca nu mai buna decat o cafea clasica. Fie că te afli într-un oraş mare, fie într-o trattoria de la ţară, poţi fi sigur că vei avea parte de un shot de aromă dulce-amăruie cum numai italienii ştiu să prepare.

Ai băut vreodată cafea made in Brasilia? I se mai spune si „cafeizhino”. Are o aromă desăvârşită şi se serveşte neîndulcită şi fără lapte. Are un preţ de-a dreptul nesimţit, însă merită fiecare gram. Cea mai scumpă, „Kopi Luwak”, costa peste 350 de lei 100 de grame.

Ne întoarcem în Europa pentru a vă invita la o cafea în stil irlandez. „Irish coffee”, aşa cum a fost denumită din 1940, este un soi de cocktail care conţine whisky, zahăr, frişcă şi, bineînţeles, cafea.

În fine, dacă vă doriţi o experienţă cu adevărat specială, vă recomandăm cafeaua din Etiopia. Dincolo de aroma puternică, de gustul desăvârşit, te invităm să o guşti cu o linguriţă de sare, care îi potenţează aromele.