Teorie bulversantă, de Halloween. Când ştii cu adevărat că eşti mort

Data: 31/10/2019 | Autor: .

Teorie bulversantă, de Halloween. Când ştii cu adevărat că eşti mortMortul nu se mai întoarce de la groapă! O expresie populară care însă îşi are marja ei de eroare. Progresul spectaculos făcut de medicina de urgenţă a făcut ca multe dintre persoanele intrate în aşa-numita „moarte clinică” să fie readuse la viaţă. Astfel că moartea a devenit, oarecum, relativă, relatează GadgetReport.ro

Pe platforma de stand-up-uri motivaţionale TED a fost lansat un material video care pune sub semnul întrebării moartea, ca stare în care corpul îşi încetează activitatea şi începe procesul de degradare.

Potrivit teoriei lansată de medici, adevărata moarte intervine abia atunci când nu mai există posibilitatea de a fi înviat, relatează Medical Daily.

După ce au analizat mai multe cazuri de moarte cerebrală sau stop cardiac, experţii au descoperit că tot ceea ce fac celulele noastre, pentru a susţine viaţa, este alimentat de glucoză şi oxigenul pe care corpul nostru îl transformă în ATP, parte a acizilor nucleici ADN şi ARN.

Cum toate organismele urmează legea universală a entropiei, asta înseamnă că aceste molecule tind să se mute aleatoriu din zonele de mare concentrare în cele cu concentraţie scăzută. Cu cât balanţa se înclină spre extrem, moartea celulară se instalează. Odată ce celulele au cedat la entropie, resuscitarea devine imposibilă.

Există vreo soluţie pentru ca celulele să supravieţuiască entropiei, cu alte cuvinte să readucă mortul de la groapă? O întrebare fără răspuns, cel puţin pentru moment.

Ce se întâmplă după moarte?! Un reportaj video tulburător

GadgetReport.ro TV. Teorie bulversantă: Moartea, un “fenomen” reversibil?