Roboții care construiesc roboți. ABB dezvoltă o fabrică SF în China

Data: 29/10/2018 | Autor: .

Roboții care construiesc roboți. ABB dezvoltă o fabrică SF în ChinaCompania elvețiană ABB a anunțat că va investi 150 de milioane de dolari pentru a construi o fabrică de roboți în Shanghai, o uzină care va folosi roboți în locul oamenilor, relatează GadgetReport.ro, care citează Engadget.

ABB va construi în China, până în 2020, unul dintre cele mai spectaculoase gadgeturi anunțate în ultimii ani – mâna robot YuMi, folosită în diverse activități, de la cele de ambalare de piese și utilaje la…conducerea unei orchestre, pe post de dirijor.

Tot la fabrica din Shanghai, elvețienii vor dezvolta software-ul SafeMove2, cel care asigură un mediu de lucru în siguranță pentru uzinele care folosesc roboți și personal uman.

ABB a anunțat că vrea ca fabrica din China să devină cea mai avansată tehnologic uzină din lume, inclusiv prin folosirea inteligenței artificiale.

China este, pentru ABB, a doua piață importantă după SUA, iar construcția de 75.000 de metri pătrați este menită să susțină evoluția companiei.