Cea mai veche inscripție realizată de om datează de acum 120.000 ani

Data: 4/02/2021 | Autor: .

Cercetătorii din Israel anunță descoperirea celei mai vechi scrieri realizate de om. Pe un os de vită sălbatică, găsit în regiunea Ramle din centrul Israelului, sunt trecute șase linii făcute de oamenii preistorici, însemn care ar putea să fi avut semnificație simbolică. Osul datează de acum 120.000 de ani.

Osul a fost descoperit în regiunea Ramle din centrul Israelului, într-un sit care a scos la iveală și alte lucruri, inclusiv vechi unelte din piatră, locul fiind probabil un punct de întâlnire sau o tabără a oamenilor care au trăit acum peste 100 de milenii.

Se poate presupune că oamenii se adunau acolo pentru a tranșa și împărți ce vânaseră, iar osul în cauză aparține unei specii de vită sălbatică ce nu mai există în prezent.

Misterul canibalilor din România. Secretul ascuns al civilizației Cucuteni

Investigat printr-o metodă specială de imagistică 3D, pe os au apărut șase gravuri, lungi de 38-42 mm realizate cu o unealtă ascuțită din piatră.

Urme de viață extraterestră, descoperite în Africa

Nu se știe ce însemnau acele linii, dar astfel de descoperiri sunt extrem de rare, osul păstrându-se intact, relatează phys.org.

Cert este că liniile au fost făcute intenționat și nu ar fi putut rezulta din tehnicile de tranșare a animalului sau din procese naturale, de-a lungul mileniilor. După modul în care liniile au fost făcute se poate trage concluzia că a fost o operațiune deliberată ce necesita migală pentru uneltele de atunci.

Omul modern are părți de ADN necunoscut. Este moștenirea extratereștrilor?

”Respingem orice presupunere cum că aceste mici șanțuri au fost un fel de mâzgălituri accidentale. Dacă ar fi fost așa nu am fi văzut acest nivel ridicat de atenție la detalii”, a declarat Marion Prévost, arheolog din Israel.

Un meteorit face furori în lumea științifică. Dovada că viața pe Pământ a apărut din spațiu