Ciupercile vorbesc? O descoperire incredibilă de la Royal Society Open Science

Data: 11/04/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Royal Society Open Science au ajuns la o concluzie incredibilă după ce au analizat comportamentul unor ciuperci. Potrivit experților, acestea ar comunica între ele și ar avea un vocabular de cel puțin 50 de cuvinte.

Adam Adamatsky, un cercetător de la Laboratorul de calcul neconvențional de la Universitatea din vestul Angliei, a studiat patru specii de ciuperci: enoki, split gill, ghost și ciupercile omidă, relatează Techblog.

El a introdus electrozi mici în substraturile colonizate de hifele ciupercilor și apoi a procedat la înregistrarea activității electrice a acestora.

Datele au arătat că vârfurile electrice se produceau adesea în grupuri care semănau cu un vocabular uman de până la 50 de cuvinte.

Ciupercile vorbesc?

Altfel spus, ciupercile ar putea fi capabile să comunice între ele. Mai mult chiar, modelele de „limbaj” ale ciupercilor bazate pe spike-uri electrice sunt straniu de asemănătoare cu vorbirea umană.

,,Ciupercile sunt capabile să își trimită semnale electrice între ele prin intermediul hifelor, care sunt niște tendoane lungi și filamentoase pe care organismele le folosesc pentru a explora, iar numărul acestora crește atunci când întâlnesc noi surse de hrană’’, a declarat Adam Adamatsky

Ciupercile ar folosi comiunicarea pentru a se anunța reciproc despre noi surse de hrană sau despre pericole.