Cum scapi de căldură? Mănâncă condimentat!

Data: 5/08/2016 | Autor: .

Cum scapi de căldură? Mănâncă condimentat!

Căldura se combate cu..căldură! Chiar dacă atunci când auzi asta, sună destul de bizar, este cunoscut faptul că, de exemplu, un ceai fierbinte îţi reglează temperatura corpului, atunci când este excesiv de cald afară. Şi mâncare are acelaşi rol. Cu cât e mai fierbinte şi mai condimentată, cu atât mai bine, relatează GadgetReport.ro

Indienii, africanii, mexicanii ştiu acest lucru de când lumea, motiv pentru care mai toate felurile lor de mâncare sunt condimentate. Motivul? Mancarurile condimentate ne fac sa transpiram, ceea ce ajuta organismul sa se răcorească mai repede.

În plus, substanta condimentata din ardeii iuti, capsaicina, dar si alti compusi din mancarea condimentată, pot sa iti imbunatateasca sanatatea.

Medicii spun că capsaicina activeaza receptorii celulari din mucoasa intestinala, creand o reactie care micsoreaza riscul de tumori. În plus are proprietati atat antioxidante, cat si anti-inflamatorii. La fel acţionează şi ginsengul si sofranul.

Mancarurile condimentate sporesc satietatea, ajutandu-te sa te simti plin, deci mananci mai putin, iar ardeii iuti ajută corpul sa arda mai multe calorii. Cu alte cuvinte, să slăbească.

In plus, mâncărurile condimentate, precum cartofii copţi cu ardei iute, salata picantă cu mango sau friptura cu chilli te ajută şi în privinţa performantelor sexuale.