O rachetă SpaceX a explodat la Cape Canaveral

Data: 2/09/2016 | Autor: .

O rachetă SpaceX a explodat la Cape Canaveral

O rachetă operată de compania aerospaţială SpaceX a explodat pe rampa de lansare din Cape Canaveral – Florida, în timpul unui test. De vină ar fi fost „o anomalie” care a afectat alimentarea cu combustibil, a anunţat compania, relatează GadgetReport.ro

Explozia rachetei Falcon 9 a distrus şi un satelit Amos-6, pe care urma să-l lanseze vineri pe orbită.

„Pierderea aparatului Falcon a avut loc in timpul operatiunii de umplere a propulsoarelor. A fost localizată în zona rezervorului de oxigen al treptei superioare. Cauza necunoscuta. Mai multe in curand.” , a afirmat, pe contul său de Twitter, CEO-ul companiei SpaceX si detinatorul companiei de autovehicule Tesla, Elon Musk.

Şi fondatorul retelei de socializare, Mark Zuckerberg, a comentat explozia, mai cu seamă că satelitul urma să asigure şi comunicaţiile Facebook în zona Africii.

„Cum sunt in vizita in Africa, sunt profund dezamagit sa aud ca lansarea SpaceX a esuat, distrugandu-ne satelitul, care putea oferi conectivitate la atat de multi antreprenori si la restul lumii de pe intreg continentul. Din fericire, am dezvoltat si alte tehnologii precum Aquila, care vor conecta oamenii. Ramanem angajati in misiunea noastra de a conecta pe toata lumea si vom continua sa lucram pana cand toti o sa aiba oportunitatile pe care acest satelit le-ar putea oferi.”

Spacex nu se află la primul incident de acest fel. Vara trecută, tot o rachetă Falcon 9 a explodat la puţin timp după lansare.