De ce a ales Al Capone să-și vopsească mașina blindată în verde?

Data: 14/02/2020 | Autor: .

Unul dintre cele mai spectaculoase automobile construite vreodată este, fără îndoială, Cadillac-ul Sedan blindat ce a aparținut celebrului mafiot Al Capone. Într-o perioadă în care majoritatea mașinilor erau negre, Al Capone și-a vopsit automobilul în culoarea verde dintr-un motiv special, relatează GadgetReport.ro

Cadillac-ul Sedan al lui Al Capone a fost construit în 1927 şi este considerată a fi cea mai veche maşină blindată care există în prezent. Mașina are motor V8 de 866 de cm cubi, iar cutia de viteze este manuală, în trei trepte. Geamurile sunt groase de câţiva centimetri, iar cel din spate putea fi dat ușor jos, pentru ca mafiotul și bodyguarzii săi să poată trage  în urmăritori.

Caroseria și podeaua sunt căptuşite cu aproape 1, 360 de kg de metal, mașina fiind rezistentă la gloanțe și explozii.

Dincolo de specificațiile tehnice, un aspect inedit îl reprezintă culoarea, un verde puternic.

Al Capone ar fi ales special această culoare pentru a imita mașinile de poliție din Chicago. Mai mult chiar, și-a dotat mașina cu o sirenă și o stație audio setată pe frecvențele de comunicații ale poliției.

Interesant este și faptul că, după ce Al Capone a fost arestat în 1931, mașina a fost folosită de președintele SUA, Franklin Roosevelt. Acesta a spus despre Cadillac-ul Sedan că este “una din cele mai insemnate mașini din istoria Americii interbelice” .

Mașina valorează, în prezent, peste 1 milion de dolari, și se află într-o colecție privată.