De ce au cardurile de debit și de credit date de expirare?

Data: 20/11/2022 | Autor: .

De ce au cardurile de debit și de credit date de expirare?

Datele de expirare de pe cardurile de credit și de debit oferă o serie de avantaje, inclusiv verificarea identității și prevenirea fraudei. Însă, dacă un card este expirat, este posibil să nu îl puteți utiliza în totalitate. Pentru a evita acest scenariu, trebuie să acordați atenție datei de expirare a cardului dumneavoastră și să vă asigurați că primiți la timp cardul de înlocuire.

 

De ce expiră cardurile de credit și de debit

Data de expirare a unui card de credit sau de debit este un punct de control care ajută la verificarea identității titularului cardului, solicitând un nivel suplimentar de informații pentru a face cumpărături. De asemenea, oferă emitentului cardului posibilitatea de a actualiza cardul cu noi caracteristici sau avantaje, cum ar fi un cip EMV.

Înlocuirea cardurilor la fiecare câțiva ani contribuie, de asemenea, la asigurarea faptului că acestea nu se degradează dincolo de starea de funcționare. Iar în cazul în care un card este pierdut sau furat, data de expirare ajută la prevenirea utilizării cardului de către o persoană care nu este autorizată să facă acest lucru.

Mastercard dezvoltă o tehnologie revoluționară! Vom face plăți cu fața

Cum vă reînnoiți cardul de credit sau de debit?

În cea mai mare parte, emitentul cardului de credit sau de debit vă va trimite un card de credit de înlocuire în săptămânile sau lunile dinaintea expirării cardului dumneavoastră. Fiți cu ochii pe cutia poștală, deoarece, la prima vedere, acestea pot părea a fi corespondență de tip spam.

Dacă, din orice motiv, nu primiți un card de înlocuire, contactați emitentul cardului de credit pentru a solicita unul. Dacă încercați să folosiți un card care a expirat deja, acesta nu va funcționa.

5 sfaturi despre cum să eviți furtul datelor de pe card

Cum să gestionați expirarea unui card de credit sau de debit

Este o idee bună să vă actualizați detaliile contului dvs. cu orice servicii de abonament sau conturi cu plată automată înainte ca vechiul card să expire, pentru a preveni întreruperea serviciilor. Puteți face acest lucru mergând pe site-ul comerciantului și actualizând informațiile de plată. După ce ați primit și ați activat noul card, asigurați-vă că distrugeți vechiul card. Chiar dacă un card a expirat, acesta poate duce la furtul de identitate în mâini greșite.

 

Concluzia

Data de expirare de pe un card de credit sau de debit este o măsură de securitate pentru a preveni frauda. În cazul în care un card este pierdut sau furat, data de expirare ajută la prevenirea utilizării cardului de către o persoană care nu este autorizată să facă acest lucru. Atunci când cardul de credit sau de debit este setat să expire, nu înseamnă că trebuie să-l aruncați și să uitați de el – vi se va trimite un card de înlocuire.

Fraude pe internet. Nu comunicați niciodată datele de pe card !