Descoperire incredibilă! O barieră extraterestră, descoperită în Calea Lactee

Data: 12/11/2021 | Autor: .

Cercetătorii de la Academia de Științe de la Nanjing au anunțat descoperirea unui fenomen cosmic fără precedent. În timp ce cercetau galaxia Calea Lactee cu ajutorul unui telescop, ei au descoperit o adevărată barieră extraterestră de nori de gaz molecular, care blochează trecerea razelor cosmice.

Potrivit Inverse, studiul a descoperit o regiune din centrul Milky Way fără aceste raze cosmice în fundal, sugerând ”existența unei bariere extraterestre care poate suprima în mod eficient pătrunderea particulelor din marea cu raze cosmice”.

Astronomii chinezi au observat acest eveniment neobișnuit, în timp ce studiau razele cosmice, particule încărcate cu energie înaltă care călătoresc prin univers aproape cu viteza luminii.

Oamenii de știință de la Nanjing afirmă, într-o lucrare publicată recent în revista Nature Communications, că bariera ar putea ajuta cercetătorii să cunoască mai bine cum se comportă razele cosmice și galaxiile.

De ce îngheaţă instant apa caldă? Efectul Mpemba, neelucidat

 

Deoarece densitatea razelor cosmice a fost în mare parte constantă în regiunile înconjurătoare, astronomii au concluzionat că ”marea” razelor cosmice se lovea de ceva, poate un câmp magnetic puternic, care împiedica razele să pătrundă.

Există un univers paralel? Descoperirea făcută de cercetătorii de la NASA

Câmpul magnetic al Căii Lactee difuzează și distribuie aceste raze cosmice în ”marea” de fundal pe care o studiau cercetătorii. Însă, ei știu că în centrul galaxiei noastre există o gaură neagră masivă și un mănunchi de stele foarte vechi.

Dar, în general, acolo este o cantiate masivă de praf cosmic, atât de mult încât nu o putem vedea în spectrul complet de lungimi de undă disponibil, de la raze X și până la lumina vizibilă.

Echipa de cercetători de la Academia de Științe din Nanjing a fost condusă de Xiaoyuan Huang și a examinat radiația gamma din norul molecular din centrul galaxiei noastre Calea Lactee, prin intermediul datelor furnizate de Telescopul Fermi, conform Interesting Engineering.

Există extraterestrii? Astronomii au detectat raze X care provin de la Uranus!