Descoperire istorică! Mormintele a zeci de regi și prinți din Marea Britanie

Data: 29/03/2022 | Autor: .

Descoperire istorică! Mormintele a zeci de regi și prinți din Marea Britanie

Cercetătorii de la Universitatea Reading din Regatul Unit au descoperit mormintele a numai puțin de 65 de regine, prinți și prințese britanici din epoca miticului rege Arthur. Primele date arată că mormintele regale britanice datează din secolele V-VII d.Hr.

Mormintele, aflate în aproximativ 20 de situri funerare din vestul Angliei și Țara Galilor, inclusiv în comitatele englezești moderne Somerset și Cornwall, au fost trecute cu vederea până acum, probabil pentru că nu erau elaborate și nu conțineau bunuri funerare valoroase.

Potrivit cercetătorilor, britanicii și-au îngropat regalitatea fără bunuri funerare în morminte simple, fără inscripții în piatră, alături de mormintele chisienilor de rând – deși multe dintre mormintele regale erau închise de un șanț dreptunghiular și probabil înconjurate de un gard care a putrezit între timp.

Noul studiu realizat de Ken Dark, profesor emerit de arheologie și istorie la Universitatea Reading din Regatul Unit, arată că este vorba de mormintele unor ,,oase domnești’’ dintr-o perioadă puțin înțeleasă a istoriei britanice, între sfârșitul dominației romane și sfârșitul regatelor anglo-saxone – o perioadă descrisă în mod tradițional de legendele regelui Arthur.

Britanicii au continuat să domnească în ceea ce sunt astăzi vestul Angliei, Țara Galilor și părți din Scoția în secolele de după sfârșitul dominației romane în Marea Britanie la începutul secolului al V-lea, în timp ce anglo-saxonii invadatori s-au stabilit în est.

Dar, în timp ce conducătorii anglo-saxoni din acea vreme primeau înmormântări elaborate, cu daruri funerare valoroase și ornamentate, britanicii creștini este posibil să fi considerat această practică păgână, a declarat Dark.

A existat Regele Arthur?

Legendele regelui Arthur, despre care se presupune că era britanic și creștin, sunt plasate în această perioadă, deși majoritatea istoricilor cred că Arthur nu a existat de fapt.

Cu toate acestea, Dark sugerează că o persoană reală sau un erou fictiv cu acest nume a fost celebru încă din secolul al VI-lea, întrucât studiile anterioare ale lui Dark au sugerat că a existat o creștere bruscă a utilizării numelui „Arthur” în rândul familiilor regale britanice și irlandeze din acea perioadă.

Misterul mormântului Piatra Regelui Arthur, decriptat. Este mai vechi decât Stonehenge

O megastructură misterioasă, descoperită lângă Stonehenge