Descoperire uriaşă! Implanturile 3D ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou

Data: 7/02/2022 | Autor: .

Descoperire uriaşă! Implanturile 3D ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou

Cercetătorii de la Școala Shmunis de biomedicină și cercetare a cancerului și de la Departamentul de inginerie biomedicală de la Universitatea din Tel Aviv au anunţat o descoperire cu adevărat revoluţionară. Implanturile 3D dezvoltate de ei ar putea permite persoanelor paralizate să meargă din nou!

Independent.ie relatează că implanturile 3D, realizate cu ajutorul celulelor umane, au avut o rată de succes de 80 de procente în ceea ce privește restabilirea capacității de a merge la șoarecii paralizați în laborator, au declarat cercetătorii.

Mostrele de țesut de la pacienți sunt transformate în implanturi funcționale de măduva spinării printr-un proces care imită dezvoltarea măduvei spinării la embrionii umani.

În următorii ani, oamenii de știință intenționează să creeze implanturi personalizate care să repare țesuturile deteriorate în urma unor leziuni și fără riscul de respingere de către organism.

Oamenii cyborg devin realitate! Prima interfață creier-computer, în dezvoltare

Testele clinice pe oameni

Cercetătorii se pregătesc pentru testele clinice pe oameni și speră ca în anii următori țesuturile modificate să fie implantate în cazul persoanelor paralizate, permițându-le să se ridice și să meargă din nou.

Studiul a fost condus de echipa de cercetare a profesorului Tal Dvir de la Centrul Sagol pentru biotehnologie regenerativă, de la Școala Shmunis de biomedicină și cercetare a cancerului și de la Departamentul de inginerie biomedicală de la Universitatea din Tel Aviv.

Profesorul Dvir a declarat: „Animalele cobai au fost supuse unui proces rapid de reabilitare, la sfârșitul căruia puteau merge destul de bine. Acesta este primul caz din lume în care țesuturile umane proiectate și implantate au generat recuperare la un animal cu paralizie cronică pe termen lung – care este cel mai relevant model pentru tratamentele paraliziei la om.”

„Există milioane de oameni din întreaga lume care sunt paralizați din cauza unor leziuni ale coloanei vertebrale și încă nu există un tratament eficient pentru afecțiunea lor. Persoanele rănite la o vârstă foarte fragedă sunt destinate să stea într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții, suportând toate costurile sociale, financiare și de sănătate ale paraliziei.”

Demn de Star Trek. Proteza bionică care simte obiectele