Un obiect spaţial emite semnale la fiecare 18 minute! Se află la 4000 de ani lumină

Data: 8/02/2022 | Autor: .

Un obiect spaţial emite semnale la fiecare 18 minute! Se află la 4000 de ani lumină

Cercetătorii de la Centrul internațional de cercetare radio astronomică (ICRAR) din Australia monitorizează un obiect spaţial misterios aflat  la o distanță de aproximativ 4.000 de ani-lumină. Acesta emite, la fiecare 18 minute, semnale radio. Este un emiţător extraterestru, un fel de far ceresc?

7 News relatează că, în timp ce cartografiau undele radio din univers, astronomii  au descoperit un obiect ceresc care eliberează explozii gigantice de energie și nu seamănă cu nimic observat până acum.

Natasha Hurley-Walker de la Centrul astronomic ICRAR și Universitatea Curtin din Australia, afirmă că semnalele radio indescifrabile care apar o dată ”la fiecare 18 minute, ca un mecanism de ceas.

Obiectul spatial care le emite pare că se învârte, emițând semnale radio de trei ori într-o oră.

”A fost oarecum înfricoșător pentru un astronom pentru că nu se știe nimic despre un obiect de pe cer, care să facă asta”, a declarat Natasha Hurley-Walker, potrivit Nature.

Pentagonul, pe urmele OZN-urilor. O decizie în premieră mondială

Obiect spaţial extraterestru?

Experţii nu au, pentru moment, nicio explicaţie despre ce ar putea fi acel obiect extraterestru. Este un far, un fel de bornă de demarcaţie în Univers?

Unii cercetători cred că ar fi vorba despre o rămășiță a unei stele prăbușite, fie o stea cu neutroni, fie o stea pitică albă moartă, cu un câmp magnetic puternic. Această teorie este însă pusă sub semnul întrebării, atâta timp cât aceasta emite semnale audio la intervale regulate.

O altă teorie afirmă că obiectul ar fi un așa-numit magnetar, care este un tip special de stea ”moartă”.

Cert este că semnalele emise acoperă o gamă largă de frecvențe, ceea ce indică faptul că acesta are o origine naturală și nu este o undă artificială.

OZN sau fulger globular? Sfera de lumină care a aterizat în SUA

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?