OZN sau fulger globular? Sfera de lumină care a aterizat în SUA

Data: 6/10/2021 | Autor: .

Imaginile cu o sferă imensă de lumină albastră, filmate în orașul Clinton din SUA, au declanșat o adevărată dezbatere pe internet. Avem dovada existenței unui OZN sau este vorba de un fenomen natural, probabil un fulger globular?

Evenimentul a fost surprins de un bărbat, în seara zilei de 13 iunie 2020. Omul s-a apucat să filmeze cu telefonul ceea ce părea un obiect strălucitor apărut, mai întâi, deasupra unei străzi din orașul american Clinton.

Imaginile arată cum OZN-ul stătea nemișcat pe cer, apoi a coborât brusc la nivelul străzii. Martorul a spus că a fost cel mai șocant lucru pe care l-a văzut din viața lui, o sferă incredibil de luminoasă venind spre el și coborând la câțiva metri deasupra solului.

Fotografia cu autopsia unui extraterestru, prăbușit cu un OZN, scoasă la licitație

La câteva momente după ce OZN-ul s-a apropiat de el, acesta a dispărut brusc, fără niciun zgomot sau efect luminos.

Imaginile au fost analizate de ufologul Roberto Nunez, care a declarat că filmarea este originală.

,,Avem de-a face cu un obiect zburător neidentificat. Nu poate fi un fulger globular, pentru că aveam o situație atmosferică propice unui astfel de fenomen. Ceea ce vedem în imagini este inexplicabil’’, a declarat expertul.

Raza Globulară și Real Video înregistrate în Siberia | Meteorologia rețelei

Potrivit specialiștilor în fenomene meteo extreme, fulgerul globular este definit ca fiind un fulger cu aspectul unui glob de foc de culoare alb-albăstruie sau roșiatică, care se deplasează relativ încet sub influența curenților de aer, dispărând brusc, cu sau fără explozie.

În fapt, fulgerul globular este un posibil fenomen atmosferic electric despre care se cunosc foarte puține lucruri. Termenul se referă la aparițiile unor obiecte sferice, de obicei luminoase, care variază ca mărime de la un bob de mazăre la câțiva metri în diametru.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

Acest fenomen este de obicei asociat cu furtunile, dar durează mult mai mult decât fracțiunea de secundă a unui fulger. Multe dintre primele descrieri timpurii spun că în cele din urmă mingea explodează, uneori cu consecințe fatale, lăsând în urma sa un miros de sulf.

 

OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos