Blestemaţi de zeii din cer? Misterul civilizaţiei pre-columbiene distrusă de o explozie cosmică fără precedent

Data: 7/02/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati, Statele Unite, au anunţat o descoperire cu adevărat şocantă. O întreagă civilizaţie precolumbiană, botezată Hopewell, a fost distrusă de o explozie cosmică ce a avut loc între anii 252 și 383 d.Hr.

Evenimentul catastrofal a avut loc în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, de-a lungul văii râului Ohio din Statele Unite,  acolo unde trăia civilizaţia, Hopewell, o populație americană nativă pre-columbiană.

În urma studiilor făcute, experţii au descoperit urmele unor incendii devastatoare, provocate, cel mai probabil, de o ploaie de meteoriţi.

Cataclismul s-ar fi produs între anii 252 și 383 d.Hr., o perioadă care corespunde cu apariția a 69 de comete în atmosfera Pământului. Acestea au fost observate și documentate de către astronomii chinezi, dar și scrise de către nativii americani, în istoriile lor.

Potrivit Heritage Daily, explozia a afectat o zonă foarte mare, întinzându-se pe o suprafață de aproximtiv 23.800 de kilometri pătrați de-a lungul văii râului Ohio.

”Acești meteoriți au o amprentă chimică. Evenimentele cosmice provenite de la exploziile meteoriților și cometelor au lăsat în urmă cantități mari dintr-un element chimic foarte rar, cunoscut sub numele de platină”, a spus Kenneth Tankersley, profesor de antropologie la Universitatea Cincinnati și autorul principal al studiului.

”Problema este că platina apare și în erupțiile vulcanice. Așa că, noi am căutat un alt element rar găsit în evenimentele non-terestre, cum ar fi craterele de impact ale meteoriților și anume iridiu. Și am descoperit iridiu și platină”, a spus profesorul.

Misterul NWA 7034! Un meteorit căzut în Maroc rescrie datele despre viaţa extraterestră

Blestemaţi de zeii din cer?

Evenimentul astronomic devastator de acum 1500 de ani a fost relatat de descendenţii civilizaţiei Hopewell drept o pedeapsă divină, un blestem venit de la zeii din cer.

”Ceea ce este fascinant este că multe triburi diferite au povești similare despre acest eveniment. Unii vorbesc despre un șarpe cu coarne care a zburat pe cer și a aruncat cu pietre pe pământ, înainte de a se prăbuși în râu”, au declarant cercetătorii.

Meteoritul care ar putea rescrie istoria lumii. Compuși organici extratereștri, ajunși pe Pământ