Misterul NWA 7034! Un meteorit căzut în Maroc rescrie datele despre viaţa extraterestră

Data: 5/02/2022 | Autor: .

Meteoritul NWA 7034 a lovit Terra în 2013, fiind descoperit în Maroc.

O amplă investigaţie desfăşurată în Maroc ar putea rescrie datele privind posibila existenţă a vieţii extraterestre. În vizor se află meteoritul NWA 7034, un asteroid misterios botezat Black Beauty.

Meteoritul NWA 7034 a lovit Terra în 2013, fiind descoperit în Maroc.

Potrivit Independent, atunci când meteoritul a fost examinat, s-a dovedit că el este diferit de oricare alt obiect căzut pe Pământ de pe Marte.

În interiorul acestuia a fost descoperit bazalt, care s-a solidificat în timp, dar şi zircon, un element care a ridicat multiple semne de întrebare.

Morgan Cox, de la Universitatea Curtin din Australia, a declarat că ”acest mineral, descoperit în NWA 7034, este cu adevărat un mic cadou de pe planeta roșie. Deformarea la șoc la presiune înaltă nu a mai fost găsită anterior în niciun alt mineral până la Black Beauty’’.

Potrivit cercetătorului, această descoperire a daunelor șocului impactului, într-un zircon marțian vechi de 4,45 miliarde de ani oferă noi dovezi ale proceselor dinamice care au afectat suprafața timpurie a lui Marte.

O piatră de 17 milioane de dolari! Tu ai căutat vreodată meteoriți?

Autorul principal al studiului publicat în revista Science Advances afirmă că ”studiile anterioare privind zirconul din meteoriții marțieni au sugerat că condițiile potrivite pentru viață pe Marte ar fi putut fi cu 4,2 miliarde de ani în urmă. Marte a fost supusă bombardamentelor din univers după această perioadă, la o scară cunoscută care provoacă extincții în masă’’.

Meteoritul care ar putea rescrie istoria lumii. Compuși organici extratereștri, ajunși pe Pământ

,,Zirconul pe care l-am găsit în meteoritul NWA 7034 din Maroc oferă dovezi ale unor astfel de impacturi și evidențiază posibilitatea ca fereastra de locuibilitate a planetei să fi fost mai târziu decât se credea anterior, probabil coincizând cu dovezile apei lichide, în perioada cuprinsă între 3,5 și 3,7 miliarde de ani în urmă”, a declarat Aaron Cavosie, un alt cercetător.

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani