O piatră de 17 milioane de dolari! Tu ai căutat vreodată meteoriți?

Data: 14/12/2021 | Autor: .

Un australian a reușit să se îmbogățească după ce a găsit o piatră neobișnuită. Bolovanul, de 17 kilograme, găsit în parcul Maryborough de lângă Melbourne, Australia, i-a adus o adevărată avere – 17 milioane de dolari!

În timp ce se plimba, David Hole a găsit piatră foarte grea, roșiatică. El a luat-o acasă, crezând că în interior se găsește aur.

Science Alert relatează că australianul a încercat, în zadar, să o taie cu un fierăstrău și apoi să o spargă cu un baros.

Realizând că este indestructibilă, a dus-o la un muzeu a aflat că este mult mai valoroasă, fiind un meteorit venit din spațiu în urmă cu 100-1000 de ani.

Experții de la Muzeul din Melbourne au cercetat roca și au descoperit că este un meteorit tip chondrit, iar datarea cu carbon a arătat că are o vechime de 4,6 miliarde de ani.

meteorit tip chondrit

Potrivit acestora, meteoritul Maryborough este mult mai rar ca aurul, ceea ce îl face mult mai valoros. Să spunem faptul că un gram de meteorit valorează de la câteva sute până la 1.000 de dolari, astfel că roca descoperită de David Hole reprezintă o adevărată avere.

Un meteorit face furori în lumea științifică. Dovada că viața pe Pământ a apărut din spațiu

”Cel mai probabil, acest meteorit particular a venit din Centura de asteroizi situată între Marte și Jupiter, el fiind scos de acolo de unii asteroizi care s-au ciocnit între ei, iar apoi au ajuns să cadă pe Pământ”, a spus Dermot Henry, geolog la Muzeul din Melbourne.

O proteină extraterestră, descoperită în fragmentele unui meteorit

”Meteoritul are un aspect sculptat. Acesta s-a format, atunci când el a trecut prin atmosferă și s-a topit la exterior”, a spus Henry. ”Meteoriții oferă cea mai ieftină formă de explorare a spațiului. Ei ne transportă înapoi în timp, oferindu-ne indicii despre vârsta, formarea și chimia Sistemului nostru Solar, inclusiv a Pământului”, a explicat expertul.

Meteoritul care ar putea rescrie istoria lumii. Compuși organici extratereștri, ajunși pe Pământ