Dezvaluiri din culisele NASA. Creierul astronautilor, afectat dupa misiunile Apollo

Data: 29/06/2022 | Autor: .

Astronautii care au fost in misiunile Apollo ale NASA au avut reale dificultati la deplasarea pe Luna. Acum, dupa mai bine de 40 de ani, oamenii de stiinta au anuntat ca astronautii nu numai ca au fost nefamiliarizati cu mediul ciudat, dar si creierul lor a fost perturbat din cauza lipsei unei referinte asupra gravitatii reduse de pe Luna.

Inregistrarile video NASA istorice ale astronautilor pe Luna au aratat ca gravitatia lunara extraterestra i-a pus in dificultate, potrivit Discovery News.

Intr-un studiu publicat recent in revista Plos One, cercetatorii vorbesc despre inexistenta unei referinte gravitationale lunare in creierul astronautilor, care i-a determinat sa-si piarda perceptia asupra deplasarii.

„Perceptia orientarii relative a sinelui si a lumii este importanta nu numai pentru echilibru, dar si pentru alte aspecte ale perceptiei, inclusiv recunoasterea fetelor si obiectelor si prezicerea modului in care obiectele se comporta atunci cand cad sau se ridica”, a spus Laurence Harris de la Universitatea York din Toronto, Canada.

Expertii au descoperit ca „pragul de gravitatie necesar pentru a influenta orientarea unei persoane a fost de aproximativ 15% din nivelul de pe Pamant”.

„In cazul in care creierul nu simte suficienta gravitatie pentru a determina modul in care trebuie sa mearga, astronautii au fost dezorientati”, a spus Michael Jenkin de la Universitatea York si care a lucrat la studio, adaugand ca in aceste conditii oamenii ar fi putut chiar sa se indrepte pe un drum gresit.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

Ce au adus astronautii care au fost pe Luna

Astronautii care au fost pe Luna între anii 1968 și 1972 au adus pe Pământ câteva tone de roci, praf și alte mostre de sol. Atunci când le-au examinat, cercetătorii au observat, cu surprindere, că acestea ar fi fost formate în interiorul unui câmp magnetic similar celui de pe Pământ, care este de 6 ori mai puternic decât cel de pe satelitul nostru.

Cum a fost posibil? Până acum a fost un mister. Fizicienii de la Universitatea Brown și Stanford cred că au descifrat această enigmă și au publicat concluziile pe 13 ianuarie 2022, în revista Nature Astronomy.

Potrivit Live Science, ei spun că probele prelevate de pe Lună de astronauții americani ar fi fost create de un câmp magnetic puternic intermitent. Iar mineralele din interiorul magmei s-ar fi răcit cu viteze diferite, fenomen care a dus la anomalia descoperită în rocile aduse pe Pământ.

”Tot ceea ce ne-am gândit privind modul în care câmpurile magnetice sunt generate de nucleele planetare, este faptul că un corp de dimensiunea Lunii, nu ar trebuie să fie capabil să genereze un câmp care să fie la fel de puternic ca al Pământului”, a spus Alexander Evans, de la Universitatea Brown din Statele Unite.

Pentru a face comparație între câmpurile magnetice ale Păânmtului și Lunii, să specificăm faptul că accelerația gravitațională a Terrei este de 9,8 m/s2, iar a satelitului nostru de 1,6 m/s2.

Cercetătorii afirmă că interiorul Lunii s-a răcit destul de repede și uniform, după ce s-a format în urmă cu 4,5 miliarde de ani, ceea ce înseamnă că nu are un câmp magnetic puternic.

Pe măsură ce Luna s-a răcit, mineralele conținute în interiorul magmei fierbinți s-ar fi răcit cu viteze diferite.

Cele mai dense dintre minerale – olivina și piroxenul – s-ar fi răcit și s-ar fi scufundat mai întâi, iar magma mai puțin densă, care conținea titan alături de potasiu, toriu și uraniu, s-ar fi ridicat chiar sub crustă și și-ar fi pierdut căldura mai târziu.

Cum s-a format Luna. Misterul protoplanetei Theia