Dovedit ştiinţific: Cele mai sigure locuri din avion

Data: 12/07/2018 | Autor: .

Dovedit ştiinţific: Cele mai sigure locuri din avion

Mergi cu avionul şi ai emoţii? Te temi de un posibil accident? Poţi scăpa măcar de o parte din temeri dacă alegi unul dintre cele mai sigure locuri din avion. O statistică realizată în urma evaluării unor accidente aviatice petrecute în ultimii 35 de ani relevă care dintre acestea oferă cea mai mare rată de supravieţuire, relatează GadgetReport.ro

Statistica indică faptul că locurile situate în partea din spate a avionului au avut, de-a lungul timpului, cele mai mici rate de fatalitate (32%), comparativ cu cele aflate în mijloc (39%), respectiv cu cele situate în partea din faţă a aeronavei (38%).

Cele mai sigure locuri sunt cele din rândul mijlociu (spate), care au avut o rată a fatalităţii de doar 28%, comparativ cu cele de lângă coridor (mijloc), a căror rată s-a ridicat la 44%.

Un alt studiu, publicat de Universitatea din Greenwich, arată că, în cazul unei prăbuşiri, supravieţuitorii aflaţi în apropierea unei ieşiri au şanse mai mari să scape cu viaţă decât cei aflaţi în alte zone ale cabinei.

Dacă impactul este resimţit mai puternic de coada avionului, de pildă, pasagerii din mijloc şi cei din faţă vor avea, în mod evident, şanse mai mari să scape cu viaţă.