Elon Musk deschide o nouă eră în explorarea spațiului! Starship, gata de lansare

Data: 18/08/2021 | Autor: .

Prima misiune orbitală a navetei spațiale Starship va fi gata de lansare în următoarele câteva săptămâni, a anunțat, pe contul său de Twitter, Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX.

 „Prima misiune orbitală pentru Starship ar trebui să fie gata de lansare în câteva săptămâni, după ce vom primi aprobarea agenţiilor de reglementare”, a postat Elon Musk.

Astfel, compania SpaceX face încă un pas spre obiectivul călătoriilor orbitale şi apoi interplanetare.

În luna mai SpaceX a reuşit o aterizare în condiţii perfecte a unui prototip al rachetei Starship, SN15, un vector reutilizabil cu capacitate mare de transport, ce a fost conceput pentru a transporta astronauţi şi echipamente spre Lună şi Marte. Aterizarea acestui prototip s-a produs după ce alte patru încercări anterioare s-au încheiat cu explozii.

Racheta Starship, noua generaţie de vectori de lansare produsă de SpaceX, are 120 de metri lungime. SpaceX şi-a propus să scadă preţul transportului de oameni şi echipamente în spaţiu şi să transforme această activitate într-o rutină.

Elon Musk a anunţat că intenţionează să-l trimită pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa într-un zbor în jurul Lunii la bordul Starship în cursul anului 2023.

Cea mai puternică rachetă din istorie

SpaceX, noi imagini cu prototipul navei spațiale care va pleca spre Marte

Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie, anunță SpaceX. Va putea transporta 100 de tone de marfă pe Lună sau pe Marte, esenţiale pentru construirea unor viitoare baze permanente . Nava va fi pregatita si pentru zborurile interplanetare lungi, la bordul Starship putand urca şi 100 de oameni.

Marea inovaţie a SpaceX este că noua navă va putea fi realimentată în spaţiu, ceea ce deschide calea către misiuni spre alte planete.

Deși e mai greu decât alte materiale, Elon Musk a ales oțelul inoxidabil pentru că are proprietăți termice importante. Nu se fărâmă la temperaturi extrem de joase și nici nu se topește decât la temperaturi exagerat de ridicate.

Imaginea cu îngerul de pe Marte face furori pe internet

Inițial, Elon Musk anunțase că vrea să trimită Starship într-o misiune fără echipaj către Marte, în 2022. Speră să poată reuși să transporte chiar ființe umane, cu ajutorul acesteia, undeva în anul 2024. La evenimentul din 28 septembrie, Musk a anunțat că nava spațială ar putea ajunge pe orbită în mai puțin de șase luni. Totuși, unii sunt de părere că planurile CEO-ului n-ar fi chiar atât de ușor de realizat.

„Lucrul cel mai important pe care trebuie să ne concentrăm este să găsim cea mai rapidă cale către construirea unui oraş care se poate întreţine singur pe Marte. Acesta este lucrul fundamental.”, a declarat Elon Musk.