Imaginea cu îngerul de pe Marte face furori pe internet

Data: 26/12/2020 | Autor: .

O imagine cu o ,,figură angelică’’, pe suprafața lui Marte, a devenit virală pe internet. Imaginea cu îngerul de pe Marte a fost captată de nava spațială Mars Express, care cercetează suprafața planetei Marte.

Imaginea, prezentată în spațiul public de Agenția Spațială Europeană, prezintă o formațiune de înger de zăpadă pe sol, transmite New York Post.

Potrivit experților, acest lucru se întâmplă atunci când gheața de pe Marte se transformă în vapori și lasă o depresiune la suprafață. Există semne că suprafața este perturbată de vânturi puternice numite „diavoli de praf”.

SpaceX a lansat un nou prototip al Starship, naveta spațială care va pleca spre Marte

În imaginea prezentată de ESA se mai poate vedea o formă asemănătoare unei inimi. Culorile se datorează diferitelor tipuri de nisipuri din zonă.

Planeta Roșie este cunoscută pentru suprafața sa accidentată și mulți oameni cred că au văzut obiecte misterioase acolo. NASA spune că principala caracteristică „neobișnuită” „pare a fi o deschidere către o peșteră subterană”.

O imagine a formațiunii a fost realizată pentru prima dată de Mars Reconnaissance Orbiter în 2011, iar oamenii de știință au studiat-o de atunci.

Misterul fotografiilor de pe Marte. Există viață pe planeta roșie?

Descoperire incredibilă pe Marte. Un lac subteran amplifică speculaţiile privind existenţa vieţii

Imaginile incredibile cu îngerul de apă filmat în Rusia

Misiunea Chang’e 5. China este pe cale să facă ceva foarte special pe Lună