Extratereştrii vor să colonizeze Pământul? Descoperirea incredibilă din spaţiu (VIDEO)

Data: 5/03/2015 | Autor: .

sfera-spatiu

O sferă metalică microscopică, conţinând ADN, care ar fi putut aduce viaţa pe Terra, a fost descoperită de cercetătorii britanici în atmosfera înaltă a planetei noastre. Cea mai vehiculată teorie conferă sferei o origine extraterestră şi afirmă că acestă „bulă” avea misiunea de a aduce pe Pământ materiale genetice propice vieţii.

Savanţii de la Universitatea Sheffield şi de la Centrul de astrobiologie din cadrul Universităţii Buckingham au descoperit sfera după ce au trimis baloane meteorologice la o altitudine de 27 de kilometri, cu misiunea de a recolta microparticule provenind din spaţiu.

Potrivit experţilor, misterioasa sferă microscopică din titan, cu diametrul unui fir de păr uman, a fost fotografiată în momentul în care expulza o substanţă biologică.

„Am descoperit, practic, o bilă cu diametrul unui fir de păr uman, care are filamente la exterior şi material biologic în centrul ei.”Am fost stupefiaţi când analiza cu raze X ne-a arătat că sfera este făcută în principal din titan, cu câteva urme de vanadiu”, a declarat cercetătorul britanic Milton Wainwright.

Potrivit acestuia, nu este exclus ca sfera să fi fost trimisă pe Pământ de o civilizaţie extraterestră cu scopul de „a însămânţa” planeta noastră.

Teoria este sprijinită şi de astrofizicianul Carl Sagan şi Francis Crick, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea structurii ADN-ului. Aceştia susţin că descoperirea reprezintă o nouă dovadă că viaţa de pe Terra provine din spaţiu.

Cine a realizat sfera şi cu ce scop a trimis-o în apropierea Pământului? Întrebări la care experţii nu au încă un răspuns.

Cert este că descoperirea a alimentat dezbaterile privind existenţa extratereştrilor şi a posibilităţii ca aceştia să monitorizeze viaţa de pe Terra. Asistăm oare la o tentativă de recolonizare a planetei? Au interes extratereştrii să aducă noi forme de viaţă pe Pământ? Sunt principalele întrebări ce apar pe forumurile de pe internet.

Interesant şi relevant este că NASA a lansat un program de cercetări ştiinţifice care încearcă să descopere dacă viaţa de pe Terra provine cu adevărat din Cosmos.

„Să dovedeşti că Terra se află într-un schimb constant de materie cu Universul ar avea implicaţii nu doar pentru identitatea noastră, ci ne-ar aduce cunoştinţe despre virusurile extraterestre, iar acest lucru ar putea fi important pentru evoluţia şi supravieţuirea noastră”, au declarat cercetătorii.