Povestiri din cripta: Cum sa tii mortul cu ochii inchisi!

Data: 7/03/2015 | Autor: .

morti-lentile-23

V-ati gandit vreodata cum de reusesc firmele de pompe funebre sa tina mortii cu ochii si gura inchisa? Probabil ca nu. Insa daca sunteti curiosi, puteti afla din materialul realizat de GadgetReport.ro

morti-lentileUn lucru pe care cu siguranta nu il stiati si pe care l-am aflat si noi dintr-o discutie de pe Reddit – atunci cand un om moare, ochii lui se intredeschid, pe fondul relaxarii muschilor. Cu alte cuvinte, ceea ce vedeti in filme nu e adevarat. Mortul moare, de regula, cu ochii deschisi.

Ganditi-va apoi la situatia in care, la o inmormantare, mortului sa i se deschida ochii. Horror.

Pentru a evita aceste situatii, firmele de pompe funebre au dezvoltat tot felul de tehnologii. Daca in trecut se foloseau vata si cleiul, in prezent exista niste lentile de contact speciale, din silicon, care au niste tepi si care tin pleoapele inchise.

morti-masca-guraDaca familia decide sa doneze ochii mortului, in locul acestora se introduc niste bile cu tepi, tot din silicon.

Exista un gadget special si pentru a mentine gura inchisa, un fel de proteza din plastic care se introduce in gura mortului.

Daca va intereseaza mai multe detalii despre tehnicile de imbalsamare, intrati pe forumul Reddit.