,,Fantoma dansatoare’’ descoperită în spațiu. Este un OZN sau ce reprezintă?

Data: 11/08/2021 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Western și Agenția spațială australiană au descoperit un fenomen astronomic ieșit din comun. Este vorba de o ,,fantomă dansatoare’’, o formațiune neobișnuită aflată la o distanță de aproximativ 1,6 miliarde ani-lumină de Pământ.

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul radiotelescopului ASKAP (Australian Square Kiloemtre Array Pathfinder). Potrivit Express, neobișnuita imagine a fost denumită oficial MCC 2130-538.

”Scanând datele proaspete culese de telescop, am văzut două fantome dansând în adâncul cosmosului. Nu mai văzusem așa ceva până acum și habar nu aveam ce anume sunt”, afirmă Ray Norris de la Universitatea Western din Sydney.

Norii spectrali fotografiați de radiotelescopul ASKAP pot reprezenta orice, de la un OZN ieșit din comun, la o formațiune stelară necunoscută.

A fost un OZN? Un obiect spațial metalic avea o viteză de 3,2 milioane de kilometri pe oră

Interesant este că în zona observată a fost relevată prezența a două galaxii radio, la aproximativ 1,6 miliarde ani-lumină de Pământ. Acestea se caracterizează prin nucleele lor active, care produc emisii radio puternice.

”Ce ne-au uimit au fost aceste structuri, care sunt atât de complexe și foarte distorsionate”, a spus dr. Kai Noeske, de la Agenția Spațială Europeană, scrie Business Insider.

În acest caz, o gaură neagră supermasivă se află în centrul ambelor galaxii observate, eliberând jeturi de electroni în spațiu, au spus astronomii.

Electronii sunt apoi interceptați de vântul intergalactic și rotiți, sub forma norilor fantomă, pe care i-au detectat cercetătorii. ”Încă nu înțelegem detaliile la ceea ce se întâmplă aici, și probabil va fi nevoie de multe alte observații și modele, înainte să știm pe deplin fenomenul”, a spus Norris.

OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos