Ford Transit Custom. Cum ar putea arăta prima autoutilitară electrică made în România!

Dacă Dacia a ales soluția cea mai ieftină, să importe o mașină electrică produsă în China și să se laude cu ea ca și cum ar fi o mare realizare, americanii de la Ford merită, cu adevărat, toate laudele și susținerea românilor. Ford va investi 300 de milioane de dolari în dezvoltarea primelor mașini electrice produse în România! Dincolo de acest anunț cu adevărat istoric pentru industria auto românească, ne întrebăm cum va arăta prima mașină electrică românească. Va fi un Ford Transit Custom?

Să uităm de Dacia Spring. Chinezii o produc pentru orice client disponibil să o plătească, schimbându-i sigla și transformând-o în ce își dorește clientul. Am demonstrat acest lucru într-o amplă analiză GadgetReport.ro

Cum să cumperi ,,verișoara’’ Daciei Spring de pe Alibaba. Prețul este redus la 50% !

Spre deosebire de soluția chinezească, Ford va construit o linie de producție complet nouă, destinată mașinilor electrice, la Craiova.

Va fi o investiție de 300 de milioane de dolari care demonstrează că americanii de la Ford au planuri mari cu fabrica din România.

Luând în calcul și acești bani, investiţia totală a Ford în operaţiunile sale de producţie din România se apropie de două miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008.

Ce se va produce la Craiova? Cum va arăta prima mașină electrică cu adevărat românească?

O intrebare la care cei de la Ford nu au dat încă un răspuns oficial, astfel că nu putem decât să facem speculații pe această temă.

Mai mult ca sigur că modelul utilitar va face parte din noua generație Ford Transit Custom, care va debuta în 2023, și va include un model 100% electric. pe lângă variantele plug-in hybrid, mild hybrid și versiunile cu motoare convenționale, cu ardere internă.

Noua gamă Ford Transit Custom, care include furgoneta Ford Transit Custom și vehiculul de transport persoane Tourneo Custom, va intra în producție în prima jumătate a anului 2023, cu versiuni complet electrice pentru ambele modele.

Deocamdată, constructorul nu a dat publicității detalii și specificații tehnice pentru utilitarele „verzi”.

Stuart Rowley, președintele Ford Europa, declara, recent, că “noua generație a gamei Transit Custom, inclusiv toate versiunile electrice, va consolida poziția Ford ca lider de piață în segmentul vehiculelor comerciale din Europa (…) Transit Custom este cel mai important vehicul comercial al nostru, cheia efortului nostru de a dezvolta segmentul de vehicule comerciale pe măsură ce continuăm să construim un business durabil și profitabil în Europa și ne îndreptăm către un viitor electrificat”.

Ford Transit Custom

Ford a anunțat în februarie că întreaga gamă de vehicule comerciale complet electrică sau plug-in hybrid va ajunge la zero emisii până în 2024, cu două treimi din vânzările de vehicule comerciale Ford preconizate a fi reprezentate de vehiculele complet electrice sau plug-in hybrid.

Evident, în perioada de tranziție, gama mild hybrid și plug-in hybrid este esențială și va continua să reprezinte o parte semnificativă a următoarei generații Transit Custom.

Cum va arăta noul Ford made in Craiova?

Dacă va fi să fie o variantă Ford Transit Custom, atunci cel mai probabil își va găsi un loc excelent pe piață. În România și nu numai în țara noastră, nevoia de autoutilitare este semnificativă, iar perspectivele revenirii economice ar putea aduce o cerere semnificativă de comenzi.

Vedeam, recent, că cei de la Fan Courier pregătesc investiții de 20 de milioane de euro în noua flotă și facilități logistice. Iar acest model ar fi excelent pentru ei, în condițiile în care nu poluează, va avea o autonomie optimă și, mai ales, dimensiuni excelente pentru transportul de colete mai ales în mediul urban.

Mașinile din noua gamă ar urma să aibă o autonomie estimată de până la 350 km conform standardului WLTP, ceea ce reprezintă aproximativ de trei ori mai mult decât distanţa parcursă zilnic în medie de vehiculele de flotă din UE.

Ford mai are o gamă extrem de interesantă, tot electrică, E-Transit, care ar urma să fie produsă în numai puțin de 25 de variante de caroserie și unele surse nu exclud varianta ca unul dintre aceste modele să ajungă la Craiova.

Prima utilitară electrică Ford apare pe piaţă în 2022. Detalii despre noul E-Transit

Credem, însă, că cel mai probabil Ford va alege gama Transit Custom pentru că dimensiunile autoutilitarelor din această serie se pretează mai bine pe drumurile din Europa, în zonele urbane.

În plus, compania a anunțat deja că va construi modelul E‑Transit pentru clienţii europeni la fabrica Ford Otosan Kocaeli din Turcia, pe o linie de producţie dedicată, alături de premiatul model Transit Custom Plug-In Hybrid. Pentru piaţa nord-americană, autovehiculul va fi produs la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri.

Un alt lucru este sigur. Viitorul model complet electric Ford, produs la Craiova, va beneficia de noua generatie a sistemelor de conectivitate, acest lucru oferindu-le acces la actualizari over-the-air.

Compania se afla, în prezent, intr-o etapa avansata in procesul de punere la punct a unor solutii pentru clientii care vor alege masini electrice. Ford este membru fondator al consortiului IONITY, care are ca obiectiv instalarea a 400 de statii de incarcare in zone-cheie ale Europei pana in 2022, cu o putere de incarcare de 350 kW. Acest lucru permite o reducere semnificativa a timpului de incarcare in comparatie cu sistemele disponibile la ora actuala.

Ford va semna, de asemenea, un parteneriat cu NewMotion pentru a facilita accesul clientilor la cele peste 100.000 de puncte de incarcare pe care NewMotion le ofera in 28 de tari la nivel european. In plus, Ford pregateste o solutie proprie inteligenta de tip wall-box si va semna parteneriate cu cele mai mari companii de energie pentru a le oferi clientilor planuri tarifare dedicate si servicii de instalare.

Ce produce Ford Craiova

În prezent, Ford produce în România două SUV-uri de mici dimensiuni – Ecosport și Puma, acesta din urmă având și o variantă hibrid, care a fost și aceasta o premieră pentru producția din România. Uzina, ca toată industria, suferă acum de lipsa de semiconductori. Se lucrează în doar două schimburi, din trei posibile, iar în mai este posibilă întreruperea producției din cauza penuriei.

Unitatea de la Craiova va deveni a treia fabrică din Europa a producătorului american care va face automobile electrice. Vine la rând după Centrul din Köln Germania şi uzina Kocaeli din Turcia. Deși e o unitate care geografic e în Asia, aparține totuși de Ford Europa.

În februarie, Ford şi-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.