O megastructură în genul Death Star, descoperită de NASA

death star gadgetreport.ro

O stea aflată în centrul unui sistem stelar îndepărtat a generat dezbateri aprinse în comunitatea ştiinţifică. Asta pentru că în jurul ei ar gravita o megastructură misterioasă, în genul Death Star, care ar putea fi o navă spaţială extraterestră!

Steaua, ce poartă numele KIC 8462852, a fost descoperită iniţial de telescopul Kepler. Ulterior, oamenii de ştiinţă au cercetat-o mai cu atenţie, cu ajutorul telescopului Spitzer, operat de NASA, şi au descoperit un lucru incredibil. În jurul ei au observat o megastructură misterioasă, care-i blochează strălucirea.

Potrivit experţilor citaţi de GadgetReport.ro, obiectul respectiv ar putea fi un grup de comete reci sau fragmente de planete şi asteroizi. Alţi cercetători au sugerat chiar faptul că ar merita investigată posibilitatea unei uriaşe structuri extraterestre, precum o aglomerare de panouri de captare a energiei solare sau chiar o navetă spaţială în genul celebrei Death Star din Războiul Stelelor.

Cum telescopul Spitzer nu poate să „spună” prea multe lucruri despre existenţa sau absenţa unei civilizaţii extraterestre în jurul stelei KIC 8462852, rămâne ca o posibilă misiune spaţială să elucideze misterul. Între timp, astronomii au anunţat că vor monitoriza structura pentru a vedea dacă aceasta îşi schimbă poziţia, forma sau culoarea.

Detalii despre Death Star, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată la Realitatea TV şi Realitatea FM. Toate înregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro.