Gafa anului în industria IT. Şeful BlackBerry n-a ştiut să folosească propriul telefon

Data: 28/09/2015 | Autor: .

blackberry-priv-john-chen-interview-970x0

Vă mai aduceţi aminte de BlackBerry? Compania care lansa numai telefoane de business, considerate cele mai tari de pe piaţă, de care era îndrăgostit şi preşedintele Obama. Cândva liderul pieţei smartphone-urilor, grupul canadian a ajuns pe mâinile chinezilor care încearcă să-l salveze de la faliment.

O dovadă în plus că pare o misiune imposibilă este gafa incredibilă făcută de şeful BlackBerry, John Chen, care într-un interviu pentru Business News Network (BNN) a vrut să promoveze noul său telefon, BlackBerry Priv, primul smartphone cu Android.

Anuntat vineri, acesta este considerat ultimul colac de salvare pentru companie.

Numai că John Chen n-a reuşit cel mai elementar lucru. Să-l deblocheze pentru a-l arăta jurnaliştilor. Dincolo de faptul că, în loc de Android, a afirmat că acesta rulează “Google”, şeful John Chen a fost rugat să prezinte cum funcţionează tastatura fizică, marea găselniţă găsită de BlackBerry pentru a-şi recupera clienţii pierduţi.

După ce a încercat în zadar să activeze funcţia, Chen a realizat, într-un final, că nu are instalat un cont Google pe telefon, astfel că nu poate să-l folosească.

blackberry-priv-officialDincolo de gafa lui John Chen, telefonul BlackBerry Priv se anunţă a fi unul cel puţin interesant.

BlackBerry Priv are un ecran curbat de 5.6-inch 1440p, un procesor Snapdragon 808, 3GB de RAM, 32GB spaţiu de stocare şi două camere, una de selfie de 5 MP şi o alta principală, de 18MP. Telefonul ar urma să ruleze Android 5.1.1 Lollipop.

John Chen a declarat că BlackBerry Priv (o prescurtare de la cuvântul englezesc privacy (n.r.: intimitate) va asigura un nivel fără precedent de securitate al datelor. Rămâne de văzut.