Harta coronavirusului. Urmărește live evoluția epidemiei

Data: 18/02/2020 | Autor: .

Dacă vrei să urmărești în timp real evoluția epidemiei, ai la dispoziție un site dedicat, gratuit, relatează GadgetReport.ro

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirusul Covid-19 a depășit 73.000, arată cele mai noi date publicității. Dacă vrei să urmărești în timp real evoluția epidemiei, ai la dispoziție un site dedicat, gratuit, relatează GadgetReport.ro

Pe https://visalist.io/emergency/coronavirus vei afla, în detaliu, care este numărul total al îmbolnăvirilor, câți sau însănătoșit și câți au murit până acum, de la debutul epidemiei, acum două luni.

Pe site afli, în detaliu, cate cazuri de infectare cu coronavirusul Covid-19 există în fiecare țară din lume și care este rata de însănătoșire la nivel mondial.

Coronavirusul a fost detectat în peste 20 de ţări, între care SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania.

Între timp, dincolo de datele online, autorităţile sanitare chineze au publicat detalii despre mai mult de 73.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Datele Chinese Centre for Disease Control and Prevention (CCDC) arată că peste 80% dintre cazuri au fost uşoare, iar vârtsnicii şi cei care suferă de diverse afecţiuni sunt cei mai expuşi riscului de îmbolnăvire şi deces, citează BBC.

Între concluzii: 80,9% dintre infecţii au fost clasificate ca uşoare, 13,8%, severe, iar 4,7%, critice; cea mai mare rată de decese a fost înregistrată la persoane cu vârste de peste 80 de ani (14,8%), în cazul copiilor cu vârste de până la 9 ani nu au existat decese, iar în cazul persoanelor cu vârste de până la 39 de ani, rata mortalităţii a fost de 0,2%; pacienţii care suferă de boli cardiovasculare prezintă cel mai mare risc, urmaţi de cei bolnavi de diabet, boli respiratorii cronice şi hipertensiune.

Provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan, este cea mai afectată din China. Rata deceselor în regiunea în care a fost descoperit coronavirusul este de 2,9%, în comparaţie cu 0,4% în restul ţării. Per total, rata deceselor cauzate de Covid-19 este de 2,3%.

Studiul CCDC, publicat în Chinese Journal of Epidemiology, a urmărit 72.314 cazuri din China până pe 11 februarie, inclusiv cele confirmate, suspecte şi asimptomatice.

În ceea ce priveşte personalul medical, 3.019 persoane au fost infectate, iar cinci cadre sanitare au murit până pe 11 februarie, data la care a fost încheiat studiul.

Punctul culminant al epidemiei a fost atins în perioada 23-26 ianuarie, scăzând treptat până pe 11 februarie. Cercetătorii au avertizat că, odată cu revenirea în oraşe a oamenilor, după perioada de sărbători, ţara „trebuie să se pregătească pentru o posibilă revenire a epidemiei”.

Aproximativ jumătate de miliard de chinezi se află în carantină, începând cu oraşul Wuhan, iar autorităţile au impus restricţii severe de circulaţie de câteva săptămâni.