Huawei P8, telefonul chinezesc de top, lansat in Romania (VIDEO)

Data: 28/05/2015 | Autor: .

Huawei P8

Huawei a lansat oficial în România varful său de gamă, Huawei P8, modelul cu care chinezii vor să concureze smartphone-urile de top de la Samsung, HTC, LG şi Sony. Huawei P8 are o configuratie excelenta, iar pretul se anunta a fi la jumatate fata de concurenţă.

Huawei P8-gadgetreport.roSpre deosebire de generaţiile anterioare Ascend P6 şi Ascend P7, noul Huawei P8 abandonează prefixul Ascend şi oferă un design nou, ce aspira la calificativul de premium.

Huawei P8 are o carcasa compacta cu o grosime de numai 6,4 milimetri., monobloc, cu margini rotunjite, care este fabricată din aluminiu si tratata cu o peliculă oleofobică, fapt care îi oferă o rezistentă mai bună la apă.

Huawei P8 are un ecran Full HD cu diagonala de 5,2 inch, cu tehnologia nouă IPS-NEO, care ii ofera o luminozitate crescuta si un consum de energie mai redus.

Sub carcasa disponibila in auriu palid, auriu, gri şi negru se afla un procesor propriu, intitulat HiSilicon Kirin 930, octa-core pe 64 de biți, cu 4 nuclee la 2.0GHz si 4 nuclee la 1.5Ghz. Procesorul promite performanţe CPU îmbunătăţite cu 80 de procente fata de Ascend P7.

Huawei P8 are grafica ARM Mali-T624 MP4, 3 GB de RAM si un spatiu de stocare de 16/64 GB, extensibil prin SD card.

Huawei P8 vine cu o camera foto de 13 megapixeli, cu un procesor de imagine prezentat ca fiind la nivelul DSLR, cu matrice RGBW, un sistem de stabilizare optic si o camera de selfie de 8 MP!

Smartphone-ul Huawei P8 are o baterie de 2.680 mAh, care promite o autonomie de 24 de ore.

Preţul, ce nu a fost anuntat oficial, ar urma sa fie undeva in jurul nivelului de 1900 lei.