Hybrid Air Vehicles lansează Airlander 10, primul avion cu look de dirijabil

Data: 7/07/2016 | Autor: .

Hybrid Air Vehicles lansează Airlander 10, primul avion cu look de dirijabil

Compania britanică Hybrid Air Vehicles va începe, în curând, testele de zbor cu aeronava hibrid Airlander 10, o combinaţie între un avion şi un dirijabil. Aparatul va zbura la o altitudine de 1.219 metri, cu o viteză de 74 de km/h, relatează GadgetReport.ro

Airlander 10 pluteşte datorită aripii uriaşe, umplută cu 1,3 milioane de metri cubi de heliu, şi poate rămâne în aer timp de două săptămâni, fără să producă poluare sau zgomot. Aeronava poate transporta o încărcătură de până la 10 tone, la o înălţime de 6,100 de metri.

Aeronava, care este mai lungă cu 15 metri decât cele mai mari aeronave pentru pasageri din lume, va zbura peste zona Cardington din Marea Britanie. Ulterior, Airlander 10 va fi supusă unui alt zbor de test, pe o distanţă de 138 de km, la altitudinea de 3048 de metri, cu o viteză de 111 km/h.

Hybrid Air Vehicles lansează Airlander 10,, În timpul zborului, echipa de la sol va primi date de la peste 1000 de senzori de la bordul aeronavei”, a declarat David Burns, pilotul pentru teste al Hybrid Air Vehicles.

,,În curând vom părăsi hangarul, depinde de vreme, şi vom începe ultima fază a testelor la sol. Când testele se vor termina, Airlander va fi gata să îmbarce în primul ei zbor, restul echipei de programatori. Am făcut progrese uimitoare în ultimele cinci luni, va fi o vară interesantă pentru industria aviaţiei”, a declarat Nick Allman, managerul Hybrid Air Vehicle.