iPhone 6s şi iPhone 6s Plus au ajuns în România. Merită să le cumperi?

Data: 30/09/2015 | Autor: .

iphone-6-rose-gold-gadgetreport

Toţi marii retaileri, de la Orange, la Telekom, Vodafone, Altex, eMag şi QuickMobile, anunţă precomenzi pentru noile smartphone-uri IPhone 6s şi iPhone 6s Plus.

QuickMobile a precizat că onorează comenzile de miercuri, 30 septembrie, eMag le primeşte de pe 1 octombrie, Orange le oferă de pe 2 octombrie, iar Telekom a precizat că vânzările încep vineri, 9 octombrie. Preţurile acestora sunt pe măsura brand-ului, între 3599 şi 5199 lei.

Privite din exterior, iPhone 6s şi iPhone 6s Plus arată la fel ca modelele de anul trecut. Există însă schimbări fundamentale atât în ceea ce priveşte materialele folosite cât şi la capitolul tehnologie.

Cele două smartphone-uri vin în carcase dintr-un nou aliaj de aluminiu 7000, mult mai rezistent decât cel de anul trecut, care face ca telefoanele să nu se mai îndoaie, la fel ca seria iPhone 6.

În plus, Apple a renunţat la sticla Gorilla, înlocuind-o cu aceeaşi sticlă Ion-X prezentă pe Apple Watch Sport, aceasta oferind durabilitate ridicată la şocuri şi rezistenţă mai mare la zgârieturi.

Apple a introdus în gamă şi o nouă culoare, „rose gold”, targetată pe publicul feminin.

Schimbări spectaculoase sunt şi la interior. În primul rând, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus prezintă un nou procesor, A9, cu 70% mai rapid fata de precedentul A8 şi cu 90% mai rapid in ceea ce priveste grafica.

Procesorul A9 va permite utilizatorilor să experimenteze jocuri şi aplicaţii complexe, acolo unde telefoanele din generaţiile anterioare şi-au arătat limitele. În plus, co-procesorul pentru mişcare, M9, este acum integrat în procesor şi face ca Siri să răspundă mai repede la comenzi.

iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vin şi cu noi camere foto-video, de 5 MP respectiv 12 MP. Cea de selfie foloseşte display-ul pe post de flash. Pentru ca fotografiile să iasă naturale, acesta se aprinde în funcţie de condiţiile de mediu, iar funcţia Live Photos, activată implicit, va înregistra alături de fotografia dorită şi 1,5 secunde de mişcare, sub formă de GIF.

Cea principală, iSight, creşte de la 8 la 12 MP şi este capabilă să realizeze panorame de 63MP şi să filmeze in 4K.

O altă noutate confirmată de iPhone 6s şi iPhone 6s Plus este funcţia 3D Touch, o variantă mai avansată a lui Force Touch, care permite utilizatorilor să obţină comenzi diferite în funcţie de cât de puternic apasă pe ecran.

3D Touch, o combinaţie între Force Touch şi Multi Touch, va deveni, cel mai probabil, standard în următorii ani pe toate smartphone-urile de top.

Noua generatie de telefoane Apple aduce şi un plus la capitolul conectivitate. Modemul LTE şi antena WiFi oferă acum viteze de până la300 Mbps pe o conexiune mobilă şi 866 Mbps pe WiFi.

Vedeţi o comparaţie excelentă între iPhone 6 şi iPhone 6s în clipul video de mai jos.