Lansarea iPhone 6s. Apple revoluţionează touch-screen-ul

Data: 7/09/2015 | Autor: .

iPhone 6s

Apple se pregăteşte de lansarea oficială a noii generaţii de smartphone-uri iPhone 6s şi iPhone 6s Plus. Pe 9 septembrie, americanii vor prezenta o inovaţie despre care spun că va revoluţiona industria gadgeturilor, urmând să rescrie standardele în materie de touch-screen.

Potrivit Phonearena, noua tehnologie cu patru senzori ”3D Touch” va permite gadgeturilor să recunoască trei tipuri diferite de atingere: o atingere ușoară, o apăsare și o apăsare mai puternică. De exemplu, dacă un utilizator apasă puternic pe locația la care vrea să ajungă, telefonul va începe imediat să-i arate traseul optim. Force Touch va fi utilizat, totodată, pentru a afișa mai rapid definiția unui cuvânt și pentru a salva o melodie într-un playlist.

Dincolo de 3D Touch, telefonul va include o nouă carcasă, din Aluminiu 7000, ce nu se îndoaie, şi o nouă cameră foto, de 12 MP, senzorul fiind un RGBW produs de Sony, capabil să filmeze în 4K.

Senzorul va imbunătăţi performanţa camerei in conditii de luminozitate scazuta, altfel spus va face ca pozele facute pe intuneric sa iasa mult mai bine. Si autofocusul camerei va fi mai rapid, astfel incat, pe ansamblu, aceasta va fi una mult mai performanta.

Şi camera frontală a fost imbunătăţită. Aceasta va primi de asemenea un senzor cu rezoluţie mai mare, iar pentru selfie-uri în condiţii de iluminare slabă, Apple va adăuga o funcţie software în aplicaţia de cameră care va afişa o imagine complet albă pe display, care să ţină locul unui blitz.

iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vor aduce un plus de memorie, de 2GB, dublă faţă de cea de pe generaţia actuală. In plus, începând cu noua serie, Apple va trece la chip-urile de memorie LPDDR4, care vor asigura telefonului o viteză mult superioară.

Sporul de performanţă va fi consistent mai ales în jocuri şi aplicaţiile de iOS. În plus, memoria de 2GB LPDDR4 va consuma cu aproape 50% mai puţină energie, fapt care va determina o creştere semnificativă a autonomiei.

In rest, noile telefoane vor include toate facilităţile prezente şi pe iPhone 6, de la Touch ID, NFC pentru Apple Pay, 802.11ac Wi-Fi, şi compatibilitatea 4g/LTE.

Cu noile telefoane, americanii cred că vor da lovitura, dovadă că au comandat producţia a 85-90 de milioane de unităţi. Comanda este una record, depăşind-o net pe cea de anul trecut, pentru seria iPhone 6.