Legatura neobisnuita dintre iOS, Android, VP7, MeeGo si femei

Data: 19/08/2011 | Autor: .

Un cititor GadgetReport.ro ne-a trimis un comentariu foarte interesant despre avantajele si hibele sistemelor de operare pentru smartphone-uri si tablete privite din prisma unei comparatii umoristice, putin misogina, cu sexul frumos.

iOS, femeia fidela si casnica
iOS, solutia mobila pentru IPhone si iPad, e ca o lady foarte respectabila, fidela si devreme acasa. Nu are un IQ peste medie, dar nu te faci de ras cu ea, mai ales ca arata foarte bine. In societate vorbeste destul de putin si nu face greseli majore. Gateste foarte bine retete traditionale si daca ii spui ca la ora x vrei sa mananci, masa va fi gata la timp si nu vei avea suprize de genul: e prea sarata sau e cam arsa.

Android, femeia suprinzatoare si extravaganta

Solutia Android e ca o femeie inca necoapta, arata mai bine decat cea de mai sus, are un IQ mai mare, dar e impredictibila. Iesi in oras cu ea, toti barbatii intorc capul dupa voi, dar uneori te poti afla in situatia penibila in care te trezesti ca iti trage un ragait. In societate, discursul ei poate fi briliant uneori, dar si insipid in alte dati. Iti poate gati imediat, daca ii ceri, o reteta exotica, buna de de lingi pe degete, dar nu ai siguranta ca si maine o va gati la fel. In plus, te poti trezi ca, daca nu e “in mood” nici macar un ceai nu ti-l face ca lumea. Pe de alta parte, e singura care poate oferi, intr-adevar, “senzatii tari” si “momente de neuitat”, pentru amatorii de aspecte extravagante.

MeeGo, adolescenta fara noroc

Solutia MeeGo promite mult. Este fasneata, se misca rapid, nu prea stie multe pentru ca nu a avut timp sa invete, dar are potential. Este o bunaciune de fetiscana care are, din pacate, doar 16 ani. Pe de alta parte, n-ai cum sa speri la chestii extravagante si nici nu prea ai chef sa o cresti. Sigur, ii tine bateria o noapte intreaga de dezmat, dar numai cu chestii “in loop” si, poate, mult prea stock… :) N-are multa scoala si nici bani in buzunar si, din pacate, nici nu se intrevede la orizont vreun big-money care sa o creasca. In plus, s-a ales recent si cu o pereche de papuci primiti de la cineva important din industrie.

Symbian, gaina batrana
Solutia Symbian insa, difera mult fata de cele de mai sus. A fost o gaina batrana si, automat, de acolo s-ar mai fi putut stoarce niste zeama pentru o supa. Am zis bine, doar atat, o supa. Pentru amatorii de felul doi de mancare + desert, resursele au fost, intentionat sau nu, limitate. Solutia Symbian imi apare acum ca o gaina care a fost castrata, daca ma pot exprima asa… :)

WP 7, lipsa de putirinta

Bun, ne apropiem de final si ne mai ramane doar Lady WP7… Amanta lui Ballmer. N-am sa inteleg niciodata din ce cauza marile decizii se iau doar de catre barbati ajunsi deja in pragul pensionarii sau cu viziuni invechite. Echipa Ballmer+Elop are ca varsta, insumat, peste 100 de ani. Apare logic de aici ca n-au cum sa aiba succes la fetiscane, motiv pentru care, din lipsa de putirinta, ingroapa orice proiect de acest gen si prefera, in schimb, siliconarea unor concepte de babaciuni.

Silicoane fara potential

Demoazela WP7 va trebui sa demonstreze, ca sa reuseasca in piata, ca este atat fidela si devreme acasa plus ca poate face fata la “extravagante” si “senzatii tari” si ca are zeama si gust bun. Si ca nu te faci de rusine cu ea in societate, asta in cazul in care o remarca cineva… Cam toate acestea deodata, ceea e mult. Sigur, se pot umfla cu silicon si cu multe kilograme de fond de ten multe babaciuni de idei/concepte/brand-uri dar de aici si pana la a spune ca WP7 va fi solutia de viitor, e cale lunga.

 

Autorul articolului nu a dorit sa ii fie dezvaluita identitatea.

Ne puteti scrie si dvs. pe adresa office@gadgetreport.ro. Opiniile si experientele dvs legate de tehnologie si social-network, inclusiv foto&video, vor fi publicate pe blog-ul GadgetReport.ro.  Asteptam cu interes orice material si sugestii.